Min värld är fylld av funderingar, drömmar, hjärnspöken, kärlek och poesi. Det yttrar sig som mina ljusa och mörka sidor. Dessa skriver jag   om för min egen skull, men självklart också för Dig som råkar trilla in i min värld. Du välkomnas att läsa mina åsikter och jag hoppas att du   reagerar på dem. Våga tycka! Det här är bara en blogg. Dela med dig av dina tankar vettja! Nu bär äventyret av till härliga Barcelona!

2008-08-30 / 22:28:56
Aj aj aj det bultar och det bankar

Jag förundras varje gång jag har varit på ett träningspass och upptäcker muskler som jag inte visste att jag hade. Träningsvärken gör mig påmind om att jag har dem. Till exempel de där djupa magmusklerna eller vad-de-nu-heter-musklerna i ljusken. Det slog mig att samma sak gäller hjärtat. Ibland blir jag extra påmind om att jag har ett. För ett hjärta är det nämligen hårt arbete att vara utan den det älskar. Smärtan i hjärtat liknar träningsvärken i de djupa magmusklerna. Den känns inte hela tiden, bara när muskeln används. Som varje gång jag gör ett försök att med hjälp av magmuskulaturen resa mig ur soffan. Eller som varje gång jag tänker på dig. Då vet mitt hjärta att det saknar och smärtan påminner mig om vad jag har innanför revbenen - och vad jag saknar i livet.

2008-08-30 / 22:07:35
Linsgryta

Fan jag får inte ut min lins!!! Det är andra dagen med linser idag. Igår var det den högra som inte ville lossna och Jennifer frågde snällt om hon skulle hjälpa till med kniven. Sötnos, jag behöver kniven till vänster öga ikväll!!! För övrigt har det varit väldigt trevligt att kunna se som en hök trots att jag varit glasögonlös idag. Det kan jag nog vänja mig vid. Men fan vad konstigt det känns att bara se bra på ett öga nu när jag sitter framför datorn. Ska ta och ge vänster lins en andra omgång. Lycka mig till!

/minilli

2008-08-29 / 10:24:43
Att göra slut på facebook

En strålande idé. Jag gillar nämligen inte facebook. Ja, jag har ett konto där men det används med starka restriktioner från min sida. Jag föll för grupptrycket en gång och sedan har det inte blivit något slut på det. Skulle jag stänga ner mitt konto så äger facebook, enligt ryktet, ändå mina bilder etc. Då kan jag väl lika gärna ha kontot kvar tänker jag. Ett annat skäl jag skulle kunna ange som anledning till att jag har facebook trots mitt ogillande för sidan, är att man måste testa ett fenomen innan man kan fördöma det. Nu har jag testat och min åsikt är därför välgrundad. Enligt mig åtminstone.

Man kan bli ihop på facebook också. Bara att fylla i rutan "Jag har en relation med:..." Lika lätt blir det då att göra slut på facebook. Det är bara att i omvänd ordning radera ut namnet i rutan. Dock är det lika smärtsamt som in real life.

Jag vet att många inte håller med mig. Det är bara att se till hur många som är medlemmar. Över hela världen. Egentligen är det kanske en bra sida, ett kommunikationsparadis, en globaliseringsdröm, en framtidsvision - som jag helt enkelt inte har förstått mig på.

/minilli

2008-08-28 / 21:15:39
Filosofi på sin spets

Nog för att den nya filmen om honom var en besvikelse i proportion mot de höga förväntningar jag hade, men det var ändå två och en halv timmes småunderhållande tidsfördriv. Det var till och med så att att den alljämt leende mannen i filmen gav mig en tankeställare. En filosofisk fråga som ställer allt på sin spets.

Vad händer när en ostopplig kraft möter ett orubbligt föremål?

Den saken får jag fundera vidare på.

/minilli

2008-08-27 / 17:19:08
Skolstart

Nu sätter min verklighet igång igen. För efter nioårig grundskola, treårig gymnasiegång och hittils fyra år på högskolan utan studieuppehåll har skolan blivit min verklighet. Efter tre månaders drömmande är det alltså dax att vakna. Men tro inte att jag klagar. Det ska bli riktigt roligt att börja plugga igen. Jag ska tillsammans med A-K skriva examensarbete denna termin. Ett arbete i den storleken låter en verkligen veta att man lever, och även om jag kan tycka att det blir jobbigt ibland så kan jag inte förneka att jag älskar processen från idé till färdig produkt. Kanske är det därför jag vill bli lärare. För att jag ser undervisningen som den idé som kan leda till en slutprodukt bestående av glada och upplysta elever. Å andra sidan kan jag inte påstå att eleverna skulle vara färdiga produkter efter gymnasiet, men mitt jobb slutar liksom där. Eller kanske är det helt enkelt så att jag vill bli lärare för att skolan är en del av min verklighet. Hur skulle jag klara mig utan den världen?

/minilli

2008-08-26 / 11:17:06
Var snäll idag!

En uppmaning till oss alla
Lyssna!




www.mugglesam.com

2008-08-26 / 09:53:24
10 orsaker

I hate the way you talk to me. And the way you cut your hair.
I hate the way you drive my car. I hate it when you stare.
I hate your big dumb combat boots And the way you read my mind.
I hate you so much it makes me sick - It even makes me rhyme.
I hate the way you're always right. I hate it when you lie.
I hate it when you make me laugh - Even worse when you make me cry.
I hate it that you're not around. And the fact that you didn't call.
But mostly I hate the way I don't hate you -
Not even close, not even a little bit, not even at all.


(ur filmen 10 things I hate about you)


2008-08-25 / 22:43:27
Fegis!

Jag törs inte ens ringa dig! 
Det beror på:
Ett. Du vill ju ha en paus från mig, alltså borde jag inte ringa
Två. Jag saknar dig så mycket att jag kanske tjatar ihjäl dig om jag ringer.
         Det kan jag ju inte riskera.
Tre. Jag orkar inte må dåligt av att längta så efter dig när jag hör din röst.

Hur blev det så?

2008-08-22 / 16:36:37
I really really want you!

Dagens ledmotiv: Miss Li, Oh boy
---
Oh boy
You make me feel like
oh boy
You make me feel like
No boy

can make me feel like you
I really really want you


oh boy
You make me feel so
oh boy
You really turn me
on boy
and I don´t know what to do
I really really wanna..


..be with you
like I was before
this distance between us
makes me want you more


I do mean
you are the cutest boy I´ve ever seen
and you´ve got that something
something that I want, something that I need, a dirty little young girls dream


I said that


oh boy
you make me feel like
oh boy
you make me feel like
no boy
Can make me feel like you

I really really want you


oh boy
you make me feel so
oh boy
you really turn me
on boy
and I don´t know what to do
I really really wanna


make me swirl
like a tiny little pearl
I will patiently wait
until you´re done
with that other girl
---


Jag behöver egentligen inte tillägga något. Underbara Miss Li har satt ord på mina känslor.

2008-08-21 / 14:18:08
Jävla tomhet

Det hjälper inte att jag försöker fylla vardagen med annat. Allting känns ändå så tomt. Det ekar i mig. Jag trodde att tårarna tog slut ett tag men de fylls ständigt på. Det går upp och ner i hur jag känner. I går var det en bra dag, i dag är det motsatsen. Jag saknar dig så mycket. Vad är jag utan dig? Ett eko? Eko? Eko? Eko?


Lo echo mucho de menos

2008-08-21 / 11:41:29
Dagens fråga

Att låten är fantastisk råder det inget tvivel om. Men vilken video är egentligen bäst?

Jag har en favorit. Har du?

Uno


Dos

2008-08-19 / 19:27:01
Mitt liv på vinden

Det är förunderligt hur livet kan packas ner i prydliga lådor som stuvas in i trånga utrymmen på vindar och i källarförråd. I dag har jag gjort en tidsresa som fick mig att möta Camilla 15, 14, 13, 12, 11, 10, 9, 8 och 7 år. Det var underbart och skrämmande. Camilla 13 år skriver i ett brev till sig själv (skoluppgift) att hon vill bli florist men just nu går hon i skolan. Hon verkar trivas i skolan men skriver att "det ska man väl hinna vänja sig av med". Kära nån! Tänk om jag vetat då att mina floristdrömmar bytts ut mot en evig skolgång. Inte har jag vant mig av med lusten att lära. Camilla 13 år skulle bara veta att hon 10 år senare är näst intill klar för sin lärarexamen.

I livet i mina lådor fann jag drömmar, intressen, kärlek och en mängd olika samlingar. Jag samlade på allt! Här är en kort resumé av vad jag fann: Kulor, dankar, tändskicksaskar, servetter, videung(!), böcker, klistermärken och små små filledutter av olika slag som bara en mycket speciell liten tjej kunnat få för sig att samla och sortera i små askar och glasslådor.

Det som drev mig upp på vinden och in i alla minnen var jakten på mina läroböcker i spanska från högstadiet. Jag tänkte nämligen att de skulle hjälpa mig att friska upp minnet inför en kurs i spanska. Väl nergrävd bland kartonger, pärmar, damm och gamla leksaker fick jag snilleblixten att också leta efter den flöjt som 11-åriga Camilla spelade på. Den har gått och gömt sig de senaste åtta åren och det tog mig många lådor och felsök, samt resluterade i en krokig rygg under taknocken innan jag fann den. Det var väl inte de mest välljudande toner jag lyckades få fram ur den men oj vilken känsla att återigen spela GAH GAH AAAA GG.

/minilli

2008-08-16 / 22:06:05
yog yogar

För att distrahera alla tankar som vill dyka upp på kvällen och förstör min sömn tänkte jag yoga lite. Kanske en övning som denna kan få mig på andra tankar. Har jag tur fastnar jag i positionen så att jag slipper gå till jobbet i morgon!




Don't try this at home!

2008-08-15 / 18:53:50
Smarriga mackor

Jag experimenterade i köket och gjorde så goda varma mackor i kväll. Här kommer receptet på smarret =)


Fazerz bröd Hällakullor (jättegott bara som det är)

Naturell färskost (av typen philadelfia)

Rabarberchutney (eller mangochutney om man så vill det)

Pepparsalami (eller skinka eller veg. alternativ)

Tomat

Rostade solros- och pumpafrön


Bred osten på förslagsvis den undre brödhalvan och chutney på den övre. Mellan skivorna lägger du salami och tomat samt strör över fröna. Lägg ihop brödhalvorna och värm i ugnen i 150 grader i ca 10 minuter.

Hoppas att det smakar!

/minilli


2008-08-15 / 18:33:59
Jävla deppblogg

Det har visst blivit så att bloggen fungerat som en ventil. Därmed den deppiga tonen. Tänkte att dagens ledmotiv får som uppdrag att göra nått kul med smärtan - som att festa med den.


Dagens ledmotiv: Johnossi, Party with my pain
--
I party with my pain
When you don't seem to come around
With fluids in my brain
We seem to get along just fine
I party with my pain

But you should know I never wanted to be in this ocean
Of not knowing what you will do
Hold it down, this foggy notion
Or take away all my skills

I crumble in my pain
When you don't seem to come around

Party with my pain
I got fluids in my brain
You don't seem to come around
Fucking up with strangers in strange towns
---


Hm, undertonen är visst väldigt deppig ändå. Jaja det är så det är just nu.

/minilli

2008-08-14 / 19:13:29
Tomrum

Dagens ledmotiv: Sanna Nielsen, Empty Room
---

Den jävla låten förföljer mig så jag kan väl lika
gärna erkänna att det är så här det känns idag:
---





























Sitting here alone with my memories
Staring at a picture of you and me
They say I look fine but if walls could talk
They'd tell you all about how much I break apart
I think we were right but we did it wrong
Every since you left me I just can't go on
No I can't even read the news today
‘Cause everything reminds me of yesterday

Empty room
Empty heart
Since you've been gone
I must move on
Empty room

I never realised it could make me cry
To hear the children laugh and play outside
A walk in the park shouldn't be that bad
But everything without you seems to make me sad
I thought we were good we were meant to be
The way it turned out is still a mystery
No I can't even read the news today
Reminds me of yesterday

Empty room
Empty heart
---
Det är så tomt utan dig

2008-08-13 / 12:23:05
Ur askan

Fågel Fenix förstärs av sin egen eld men växer också på nytt ur askan.



Hopp.

2008-08-12 / 11:00:01
Hoppas

Dagens ledmotiv: Lisa Nilsson, Långsamt farväl

---
Och jag önskar jag kunde säga att de är en fas vi går igenom
En storm vi måste orka rida ut
Och jag önskar jag kunde säga att vi klarar det tillsammans
Att allting kommer ordna sig till slut
---
Jag kan inte ljuga för dig, du känner mig alltför väl
Om du ser mig i ögonen så säger dom
att vi kan bara vara dom vi är
så ge mig inga skäl, för vad vi än kallar det
så är det bara ett långsamt farväl



Jag hoppas att det bara är en fas, något vi klarar oss igenom tillsammans.
Jag hoppas att det här är allt annat än ett långsamt farväl.
Kanske början på något bättre.
Kanske...
Hoppas!

2008-08-11 / 10:26:41
I want to paint it black

Dagens ledmotiv: The Rolling Stones, Paint it black

---
I see a red door and I want it painted black
No colors anymore I want them to turn black
---
I look inside myself and see my heart is black
I see my red door and it has been painted black
Maybe then I'll fade away and not have to face the facts
It's not easy facing up when your whole world is black
 


Ett stort svart hål. Och tårar. Fan. Vad betyder det här och var kommer det att leda.

Jag förlorade en kär ägodel i går. Egentligen har den nog glidit ur min händer länge. Ibland blundar man för det man inte vill inse. Men den är inte helt borttappad utan finns fortfarande inom synhåll. Så jag kan se vad jag saknar. Vi befinner oss i ett slags mellanting. Ett Limbo. Och det suger.

Karlsson på taket sjunger: Ingen tycker om mig, ingen vill ha mig, för att jag äter mask! Om det ändå vore så enkelt. Att det räckte med att sluta äta mask för att ändra på det förhållande han beskriver. Nu vet jag inte vad jag ska göra. Kanske ska jag bara måla allting svart. Det är lockande. Kanske ska jag se till att inte förlora det kära ur synhåll och hoppas på att vi kommer närmare varandra igen. Det är vad jag vill.

/jag

2008-08-02 / 21:20:32
Do you know how to scout

Har nu varit på distriktslägret Ridö08 sen i onsdags. Tre nätter i tält under ett läger som kommer att gå till historien som bromsens och vitkålens läger. Det var det enda vi fick att äta. Vitkål alltså.

Det var premiärläger för mig som ledare. Elva miniorer har jag busat med, jagat, tjatat på, lekt med, nattat och väckt. De har varit jättemysiga och trots matkatastofen (pulvermos, pulversoppa, pulversås och pulver...vitkål) så tycker jag att lägret var lyckat. Miniorerna var nöjda och det gör mig nöjd.

Jag kom hem idag och såg ut och kände mig som ett skogstroll. Människa blev jag först efter en lång dusch, som jag för övrigt somnade i. Får se om jag kommer i säng lite tidigare i natt än under lägret. Behöver åtminstone inte sjunga nattvisor för barnen.

God natt!
/minilli