Min värld är fylld av funderingar, drömmar, hjärnspöken, kärlek och poesi. Det yttrar sig som mina ljusa och mörka sidor. Dessa skriver jag   om för min egen skull, men självklart också för Dig som råkar trilla in i min värld. Du välkomnas att läsa mina åsikter och jag hoppas att du   reagerar på dem. Våga tycka! Det här är bara en blogg. Dela med dig av dina tankar vettja! Nu bär äventyret av till härliga Barcelona!

2008-07-21 / 13:13:07
Batman begins

Jag har väntat i tre år.
Inför The dark knight som har premiär i veckan såg jag nyligen om Batman begins. Jag har aldrig läst serien men blev helt såld på denna nyinspening om mannen och myten Bruce Wayne. Vill dela med mig av två repliker i filmen som jag tycker är värda att tänka på.

- Why do we fall? So that we can learn to pick ourselves up.

- It is not what you are underneath, it's what you do that defines you.


Vem vill gå på biopremiär med mig?

/minilli

2008-07-19 / 21:41:54
Jag *hjärtar* Staden


2008-07-18 / 19:35:18
Två galna strumpor

Två galna och duktiga Västeråskillar vann med Sams och Rais hjälp Intels internationella filmtävling på Youtube. Stort GRATTIS till er killar! Jag önskar er lycka till med framtida filmprojekt. Filmen som tog hem första priset heter The Harry of the Potter och jag hoppas att ni skrattar till den lika mycket som jag. Vill påpeka att detta är en av de snällare filmerna med Sam och Rai som annars inte drar sig för att provocera. Haha. Bara en varning om ni efter detta vill se mer av dessa strumpor. Mycket nöje!


THE HARRY OF THE POTTER
 



/minilli

2008-07-18 / 17:37:27
Ur fokus



Jag älskar denna bild, eller snarare dessa bilder.
/minilli

2008-07-15 / 10:55:27
Jealousy has driven her mad

I wasn't jealous before we met
Now every woman I see is a potential threat
And I'm possessive, it isn't nice


Jag såg Mamma Mia! och en av alla de bra låtar som var med fastnade i mitt sinne. Det som slog mig var att texten stämde så bra in på mig själv. Det är först när man har något som man är rädd att förlora det. Innan jag träffade min pojkvän var jag inte alls avundsjuk, för jag hade inget att vara avundsjuk på. Och det är enligt min mening sant som Björn och Benny skriver, att allt för starkt uttrycka sitt ägande är inte alltid trevligt. I Bibeln står det att kärleken till pengar är roten till allt ont (1 Tim 6:10) och jag tror att det har att göra med ägande. När vi äger något förändras vi. Det kommer fram mörka sidor som vi annars inte vet att vi har. Om vi inte passar oss kan vi sluta som Smeagol. Trots det måste jag erkänna att jag ibland är på god väg att likna denna varelse. Min pojke är my precious så beware of me.

Men sången fortsätter och även här träffar B och B mitt i prick hos mig.

It was like shooting a sitting duck
A little small talk, a smile and baby I was stuck
Så enkelt han fick mig, jag föll direkt

I still don't know what you've done with me
utan att veta vad han gjort med mig

A grown-up woman should never fall so easily
Jag borde kanske spelat mera svår

I feel a kind of fear
When I don't have you near
Då är kanske avundsjukan värst

Unsatisfied, I skip my pride
I beg you dear
Och lyssna nu för jag menar varje ord:

Don't go wasting your emotion
Lay all your love on me
Don't go sharing your devotion
Lay all your love on me


/minilli

2008-07-14 / 10:04:02
Språklåda

Jag önskar att jag var en språklåda, fylld av kunskap om all världens språk. Jag tror jag lider av språkklåda för jag vill så gärna lära mig. Det kliar av vilja i mina språkådror men än så länge är jag långt ifrån fylld. Det senaste tillskottet i lådan är dock ett hebreisk ord. Abba som betyder pappa. Däremot kan jag inte den hebreiska stavningen. Kanske kan du?

Ett steg i riktning mot nya språkkunskaper har tagits i dag. I höst ska jag tillsammans med en vän läsa spanska på högskolan =)


2008-07-07 / 22:33:57
Låt ditt hjärta tala ut

Någonstans i bakgrunden hörs Mange Schmidt. Jag tror att det är i mitt huvud.

Jag söker lite tröst så jag talar ut
Jag köper fina bröst å jag talar ut
Jag känner mig så kränkt så jag talar ut
Jag har inte riktigt tänkt men jag talar ut


Att tala ut kan vara mirakelverkande. Jag har äntligen testat och det känns redan bättre i hjärtat. Kanske är det ett mänskligt behov, lika naturligt som att gå på toa. Vissa saker vill bara ut helt enkelt. Annars får man ont i magen. Min magknip har efter i går avtagit. Jag köper kanske inte nya bröst men jag talar med hela hjärtat ut. Det tänker jag fortsätta med.


Tack för att du lyssnade och själv lättade ditt hjärta!

/minilli


2008-07-03 / 09:36:47
Gud

Undrar om Gud äter regnbågsmaräng?
Tar hon glupska tuggor av den med månskeden?
Strör hon kanske över strössel av stjärnor?
Tittar hon på oss än?
Äter efterrätten efter förrättelsen
Tar så en klyfta av solen och smakar
Medan allt på hela jorden skakar
Vi snarkar i takt på vilodagen
Äter Gud regnbågsmaräng och fyller magen?




2007-01-24

/minilli

2008-07-01 / 10:10:14
Tusen tårar

Jag grät ohejdat i går. Och njöt. Anledningen var den film alla talar om. Sex and the City. Det var länge sedan jag fällde så många tårar utan att skämmas eller försöka dölja det. Det gick liksom inte. Och samtidigt som jag grät så skrattade jag. Filmen var uppbyggd så. Underbart! Jag kan inte med ord beskriva filmen och detta kommer inte att bli en recension, däremot en uppmaning. Se filmen och bilda dig en egen uppfattning!

Men tårarna fortsatte i natt. Jag led. Drömde en dröm, storyn var filmen överförd på mitt eget liv. Och vad hände? Självklart gjorde vi slut. Världen gick under och jag kan inte säga att jag vaknade utvilad. Nu vill jag bara krama om min goding och tacka för att han finns. Min underbara!

/minilli



Inget får mig att gråta så som en separation och en ödelagd kärlekshistoria