Min värld är fylld av funderingar, drömmar, hjärnspöken, kärlek och poesi. Det yttrar sig som mina ljusa och mörka sidor. Dessa skriver jag   om för min egen skull, men självklart också för Dig som råkar trilla in i min värld. Du välkomnas att läsa mina åsikter och jag hoppas att du   reagerar på dem. Våga tycka! Det här är bara en blogg. Dela med dig av dina tankar vettja! Nu bär äventyret av till härliga Barcelona!

2009-09-30 / 21:52:16
Me falta la ciudad, el calor, la gente...todo!


2009-09-30 / 09:32:47
Om att lägga sina drömmar på hyllan


I rather stay close to the birds
than spend my hole life wishing I had wings

~

2009-09-29 / 10:06:28
Förvandlingen - den fula ankungen

Den fula ankungen satt i sitt vardagsrum och grät. Hennes gröna hår hängde i stretar runt huvudet och ingen ville leka med henne. Inte ens den stora styga vargen ville komma nära. Den stackars ankungen speglade sig i pölen av tårar under elementet, som växte medan hon snyftande förbannade sitt anlete. Då kom den goda fén i en röd pumpa med hjul. "Gråt inte" tröstade hon ankungen. Det här kan vi lösa med lite magi. Den goda fén tog sitt magiska pulver och blandade det med flytande silver. Detta kastade hon på ankungen som förvånat fick allt i håret. Det bubblade och pös och luktade förskräckligt! "Åh fy!" sa den goda fén. Men så såg hon på den fula ankungen, som inte längre var ful! Mitt på vardagsrumsgolvet stod nu den vackraste blonda svan världen någonsin skådat. "Otroligt!" utbrast den goda fén och visade svanen hennes spelgelbild. Nu var svanen lycklig! Tårarna hade torkat i hennes ansikte, men golvet var förstört av de salta dropparna. "Du får ringa hyresvärden i morgon" sa de goda fén. Hon tittade en sista gång på sitt mästerverk och försvann sedan i ett glittrande puffmoln. "Tack!" ropade svanen efter henne.

Nu kan man tro att denna saga slutade lyckligt. Men då ska ni veta att den stora stygga vargen slickade sig hungrigt om munnen när han såg svanen. Och hur det slutade vet inte jag.

/minilli

PS. Tack sötnos för en trevlig kväll! DS.

2009-09-28 / 18:20:55
Slutet på slutet

- Varsågod! Du får den här.
- Varför det?
- Jag vill ge dig något.
- Vad är det?
- Det finaste jag har.
- Varför ger du det till mig?
- Jag tänkte att det skulle glädja dig.
- Jag är inte glad.
- Men jag trodde att...
- Vad trodde du?
- ...att du skulle tycka att det finaste jag vet är det finaste du vet.
- Jag vill inte ha det finaste du vet.
- ...(AJ!)
- Du är det finaste jag vet!
- ...(JA!)
- Och du borde tycka att det finaste jag vet är det finaste du vet.
- Jag vet inte vad jag ska säga...


Nej det vet jag inte. Vad händer nu. Jag fastnade!! Hjälp mig!

2009-09-27 / 18:38:21
Snitt snitt ooops!

Tur att jag inte är läkare. Hade jag då sagt "Snitt, snitt, ooops!" på jobbet kunde det ha varit en helt annan berättelse att skriva här nu. En mer tragisk sådan.

På jobbet idag, inte som läkare utan som korvlangare, skulle jag fylla på en låda med korv. Jag har en påfyllnadsteknik där jag snittar korvpaketet tre gånger, häller korven i lådan och sedan slänger plasten. Det går i tre paket korv i en låda. Jag tar det första paketet. Snitt, snitt, snitt. Korv i lådan. Släng plasten. Andra paketet. Snitt, snitt snitt. Slänger plasten. Ooops! Där flög korven med i soporna. I alla fall fem stycken, innan jag upptäckte mitt misstag och fångade korvpaketet i luften med en snygg lyra. Hur kan man missa steg 2: Korv i lådan? Totalt hjärnsläpp!

Det var också många kunder som hade släpp denna helg. Jag sprang med mopp och hink i parti och minut. Det är så skönt när man inte är ensam om att vara en klumpeduns =)

/minilli


2009-09-26 / 19:25:04
Det (typ) bästa som hänt mig!


2009-09-25 / 23:27:01
Skitkamera

Jag skulle förära kvällens inlägg med den vackraste av bilder. Det sket sig, för min kamera vill inte vara med och föreviga det (typ) största som hänt mig. Försöker i morgon igen. Nu ska jag gå till sängs med vampyrerna =)

/minilli

2009-09-25 / 00:39:16
Nattlig reflektion över dagens lärdomar

En lång dag borde bli lärorik. Det tänkte jag inte när jag sömndrucken klev upp klockan sju. Men så här på natten blir jag lätt lite filosofisk och drog då denna slutsats. En sammanfattning av dagens lärdomar borde således bli en lång lista. Den kommer här:
  1. Smöret smakar bättre om det inte gått ut för en vecka sedan (Oj!).
  2. Spanskan innehåller en mängd oregelbundna verb, som böjs än mer oregelbundet beroende på tempus, och jag har lärt mig att jag inte förstår ett jota än så länge.
  3. Bär blir sylt om man sakta hettar upp dem tillsammans med socker.
  4. Sex pannkkakor ger magknip men det går över med lite choklasmousse.
  5. Ningun problema - lo más fácil es saber decir: Hakuna Matata!
  6. Babianer bråkar man inte med ostraffat. Passa dig särkilt för babianer med pinnar!
Hm, en inte allför lång lista kanske, men otroligt nyttiga kunskaper har dagen ändå erbjudit. Särskilt den sista punkten skulle jag vilja att du lägger på minnet.

/minilli

2009-09-24 / 09:24:19
Va! Finns dom inte?

Men nu kreverar jag snart. Lyssnar på P3 Morgonpasset och dagens gäst är Bert Karlsson. Vilka spännande åsikter han har. Tack och lov för att han lämnade politiken! Till exempel sa han något i stil med:

  • Det finns inga rasister... appråpå att han signat Ultima Thule.
  • USA är bättre [än Sverige] för att de lyckats integrera alla kulturer med varandra...        Appropå invandrarpolitiken i Sverige.
Inte nog med det. Busringer gör han också! Man kan fråga sig var världen år påväg.

/minilli

2009-09-23 / 11:27:17
Var redo!

Idag är det scouternas dag! Du kommer att se blåa skjortor där du minst anar det. Alltså inte under en sten i skogen utan på en plats nära dig. Vi är överallt, så var redo! Själv hoppas jag på att få se kungen i full scoutmundering på Ica när jag åker till jobbet idag =)


2009-09-23 / 08:26:35
Nu blev jag förvånad

Oftast handlar veckans blogg om något ytligt som mode eller latte. De är som sömnpiller. Jag orkar aldrig gå in och läsa en sådan blogg. Det är ju inte för att jag är avundsjuk på att min egen blogg inte är utvald. Absolut inte! Mina entillsju besökare om dagen är mer än jag klarar av. Nog om det. Vad som förvånade mig var att denna veckas blogg var ett undantag från det vanliga/ordinära/intetsägande. Pelle som han heter fångade mitt intresse av flera anledningar. Ett: Bloggen handlar om ingenting, men jag skrattar åt allt. Två: Katterna, vidare förklaring behövs ej. Tre: Jag somnar inte när jag läser den, jag läser mer. När hände det senast? Fyra: Sa jag att den får mig att skratta? Herregud, vad får kollen allt ifrån?


/minilli

2009-09-18 / 00:57:31
SJ - akta er för mig!

Jag är arg som ett bi, och kan inte sova förrän jag har fått skriva av mig. Jag hade sett fram emot att få skriva ett inlägg om min supermysiga kväll med kusinen, ett mumintroll och jazz i Eskilstuna. Mark Levengood och hans värld var nämligen på Eskilstuna Teater och föreställningen började kl 19.00. Jag och Kusin vitamin hojjade ner till stan för att ta 17.35-tåget. Då skulle vi ha en timme på oss att äta innan vi gick till Mumindalen. I stället började kvällen med att sitta två timmar på ett stillaståelde tåg mellan Dingtuna och Kolbäck. Det berodde på en försenad tågförare och ett signalfel. Jahapp. Den snabbtänkte har redan räknat ut att vi kom försent till föreställningen. Vi missade HALVA. När klockan var 19.00 och vi fortfanande stod någonstans på tågspåret var jag så arg att jag nästa grät. SJ lär ju inte ersätta mig för ett förlorat möte med en idol. Hungriga var vi också där vi satt inspärrade i tågvagnen.

Nåja, vi gjorde det bästa av kvällen och sprang till teatern för att hinna se de återstående 45 minutrarna av finurligt kloka ord från en mycket härlig och genuin människa. Det var med andra ord en toppenföreställning som jag gärna sett den första halvan av också. När det sista tankefröet såtts hos publiken följde vi med strömmen ut i den kyliga Eskilstunakvällen. Vi hade drygt en och en halv timme på oss innan sista tåget gick hem och våra knorrande magar ledde oss till en mongolisk restaurang. Mums fillibabba, mys och mat i mängder blev det.

Men så skulle vi hem. När vi kommer till stationen får jag onda aningar och de bekräftas när jag läser på tavlan med avgångar att vårt tåg är 30 minuter försenat. Efter 40 minuter rullar det äntligen in på stationen och vi fick tina våra frusna fingar, öron och tår. Nu är vi sura och irriterade på SJ. Då blir tåget, någonstans mellan Kolbäck och Dingtuna, ytterligare 50 minuter försenat och vi kreverar när det till och med backar en bit!!

En total restid på ca 60 minuter bestod av TRE j*vla TIMMAR FÖRSENING!! Vi satt på tåget i fyra timmar!

Fråga: Ska det vara så svårt att säta in extrabussar när man VET att det varit ett signalfel på samma j*lva ställa hela dagen??? Jag fattar inte!!

Akta er för mig SJ - för jag är så arg!

2009-09-17 / 16:18:50
Pucko

Jag kom på att den går ju faktisk utmärkt att värma i mikron =)
Perfekt för kalla hösdagar och utflykter till regniga gravhögar (apropå igår!)
Det krävs ett pucko för att dra sådana raffinerade slutsater!


2009-09-16 / 13:43:35
...y en sueco también

I det mänskliga mötet
skriker miljoner människor samma sak:
Jag, jag, jag, jag, jag, jag! ...
Jag, jag, jag, jag, jag, jag! ...
Kvack, kvack! sjunger grodan;
kvack, kvack! under vattnet ...
Så enformig är grodan för människan!
Så enformig är människoapan!
Jag, jag, jag, jag, jag, jag! ...
Och sedan: Till mig, för mig;
enligt min mening, enligt vad jag förstår.
Min, min, min, min!
Och på franska finns det ett "Moi"!
Oh, det franska "Moi", ja, det är fantastiskt!
"Monsieur le Moi".
Grodan är bättre.
Kvack, kvack, kvack, kvack!
Endast de som älskar vet hur man säger Du!

/min fria översättning =)

2009-09-16 / 13:31:00
Un poema que me gusta

En el "meeting" de la Humanidad : Jacinto Benavente

En el "meeting" de la Humanidad
millones de hombres gritan lo mismo:

¡Yo, yo, yo, yo, yo, yo! ...

¡Yo, yo, yo, yo, yo, yo! ...

¡Cu, cu, cantaba la rana;

cu, cu, debajo del agua! ...

¡Qué monótona es la rana humana!

¡Qué monótona es el hombre mono!

¡Yo, yo, yo, yo, yo, yo! ...

Y luego: A mí, para mí;

en mi opinión, a mi entender.

¡Mi, mi, mi, mi!

¡Y en francés ha un "Moi"!

¡Oh!, el "Moi" francés, ¡ése sí que es grande!

"Monsieur le Moi".

La rana es mejor

¡Cu, cu, cu, cu, cu!

Sólo los que aman saben decir ¡Tú!


2009-09-15 / 21:41:12
Ego

Frustration över känslan att vara glömd, jag surar och sitter i mitt ego gömd.
"Grattis va kul att just du fick ett jobb, klarade skolan och har hälsan i behåll!"
Jo, det är roligt att jag är den enda som verkar ha koll
på vad som händer i mitt liv just nu, det är ju det som räknas, det vet väl du?!
"Men vaddå Du ska ha barn, har flyttat och katten dog?!"
Jag, JAG, har ju nått att berätta!
Missförstådd har Jag inte tid att förstå dig, Jag hinner bara tänka på Mig!
För inte tänker Jaget på nån annan än Jag, det bryr sig bara om Sig.

"Så trevligt med bröllop, kul att jag blev bjuden,
men Jag vill inte dela uppmärksamhet med bruden"

Försök att förstå mig, jag är ju som du, en som vill vara den som kan vara den enda rom räknas i kampen mellan jagen den dag klockan är slagen och alla ska räknas som delar ur mängden och om du inte tänkt på dig själv blir du liten och grå, och den som räknar ropar: "Släng den!"

"Förlåt, vad sa du?" "Du lyssnar ju inte!"
"Nä, men du hör ju inte vad jag säger till dig!"
"Lyssna på Mig, för det är Jag som räknas!"

/ego

2009-09-15 / 21:23:01
JA JA JAAAA

November är en underbar månad på många sätt. Familjen åker till Teneriffa och firar mammas födelsedag. Dessutom har New Moon biopremiär =) Som en härlig topping på det släpper min absolut största idol ett nytt album. Första singeln Bodies hörs redan nu på radion och jag är så lycklig =) I November tar därför mitt köpstopp paus så att jag kan köpa en skiva, en biobiljett och roa mig på semestern.



2009-09-14 / 21:22:24
Ytlighet

Du dyker ner i det ljusa
men faller i avgrunden
avgrundhetsheten
och omfamnas av silvervågen

Du flyter fram i ingentingheten
ett tillstånd av ingent
ett otillstånd
och drabbas av ångande ångesten

Du lockas av ljuset
men faller handlöst
när inget i ingentinget
går att greppa med hjärtat

Endast ångesten slår rot
du binds av silvertråden
Förblindad av silverstrålen
hittar du inte vägen hem


2009-09-14 / 14:04:49
Hjort är hjort men det jag gjort är ogjort

Tro inte att det gick bra att vara effektiv idag. Ingen svarade när jag ringde facket, a-kassa eller farmor. Min övriga ärenden blev också ogjorda eftersom paketet jag skulle skicka blev för dyrt, skomakaren inte hade läder som jag behöve och biblioteket inte hade boken jag sökte. Mamma är dock en klippa som svarade och ska hjälpa mig uträtta åtmintsone ett av dagens ärenden - så att gjort blir gjort!

/minilli

2009-09-14 / 09:49:16
Ring, ring, bara du slog en signal!

Måste ringa facket och a-kassan på grund av min nya anställning. Måste ringa farmor och berätta att jag fått jobb. Måste ringa mamma och be henne fixa ett internetärende åt mig som kräver skrivare. Önskar att jag kunde ringa tvättstugan och be den köra en mörk och en ljus maskin kl 11 samt hänga upp tvätten på tork!

/minilli

2009-09-12 / 19:55:17
Había una vez...

una chica que aprendió español.

Det är galet kul med spanskan just nu! Jag ser verkligen fram emot att flytta till Barcelona och lära mig mer om detta underbara språk. Det känns som ett steg närmare mitt mål för varje nytt tempus och ord jag lyckas lära mig.

Abrazos

2009-09-12 / 19:49:04
Min nya arbetsgivare

I går skrev jag på ett anställningsavtal som innebär att jag numera kan titulera mig vikarierande gymnasielärare inom ProAros bemanningstjänst =) Wohooo!
Jag längtar efter att komma ut i skolorna!

2009-09-08 / 09:44:57
Letar du efter det försvunna?

Jag fick ett tips på vad man kan göra om (eller snarare när) man tappar bort något. Själv fick jag användning för tipset när en skruvmejsel av någon anledning försvann totalt i Systers vardagsrum. Efter att jag och mamma letat skruvmejsel i flera minuter och kände oss dumma som inte kunde hitta en sak vi nyss använt yttrade hon denna, något vidskepliga lösning på "tappa-bort"-problemet. Gör så här: Ta fram en sax och dina nycklar och lägg dem i fönstret! Jo, det funkar! Jag hämtade sax och en nyckel och på väg mot fönstret dök plötsligt skruvmejseln upp i mitt synfält. Jag lovar att jag hade tittat ditåt förut men nu låg den där fullt synlig. Mycket imponerande tycker jag =)

/minilli

2009-09-04 / 16:38:47
Husbil, Ikea och regn i Luleå

Resan till syster i Luleå spred vi ut på två dagar. I tisdags natt "sov" vi på en rastplats mellan E4:an och tågspåret. Klockan 07.06 onsdag fortsatte vår resa norrut. Onsagen tillbringades således mest i husbil och när vi väl kom fram till slutdestination blev det flyttlådemaraton tre trappor. Efter den tyngdlyftningen belönades vi med pizza och somnade sedan gott i en husbil på studentparkeringen.

Torsdag blev en Ikea-dag. Resan till och från Haparanda tog cirka tre timmar och shopping av vardagsrumsmöbler, köksbord med stolar och diverse husgeråd tog närmare fyra och en halv timme! Vi var helt slut när vi klockan halv tio på kvällen äntligen fick i oss middag. Jag dissade husbilen och sov på golvet i vardagsrummet mellan platta paket och svarta säckar med flyttpackning.

Idag fredag skulle bli en mysig "strosa-runt-i-Luleå"-dag, men regn(o)vädret ville annorlunda. Det blev i stället en "spring-mellan-regnskydd-och-butiker"-dag med välbehövd paus på en café. När vi kom hem kom solen fram. Nu är syster, Callen och far på sänguppdrag. Det nyblivna samboparet vill inte dela en 90 cm madrass på golvet så länge till. Det som är så mysigt ;) De platta paken minskar i takt med mammas framfart med skruvmejseln och jag tänkte nu gå och assistera henne.

Kram/Minilli


2009-09-01 / 11:00:59
Mot Luleå

Snart är det dags för terminens första spanskalektion. Det ska bli jätteroligt, jag har längtat hela sommaren =) Efter det åker jag och mis padres mot Luleå och Malsk. Förmodligen stannar vi och sover i Sundsvall. Jag, mor och far i en pytteliten husbil. Det blir spännande!

/minilli