Min värld är fylld av funderingar, drömmar, hjärnspöken, kärlek och poesi. Det yttrar sig som mina ljusa och mörka sidor. Dessa skriver jag   om för min egen skull, men självklart också för Dig som råkar trilla in i min värld. Du välkomnas att läsa mina åsikter och jag hoppas att du   reagerar på dem. Våga tycka! Det här är bara en blogg. Dela med dig av dina tankar vettja! Nu bär äventyret av till härliga Barcelona!

2008-03-27 / 08:12:22
Problem och gårdagens bravader

Jag skrev ett inlägg igår runt kvar över fem. Klickade på publicera kl halv sex ungefär men DÅ ville inte min dator längre. Det kändes ju lagom skoj att hela datorn hängde sig. Satt en timme och försökte fixa skiten men det slutade med ett skrik och ett tryck på off-knappen. Sen var mitt humör förstört den kvällen. Ringde till söt och beklagade mig - stackaren. Jaja, här nedan kommer i alla fall gårdagens inlägg som jag nu får skriva om. Vill ha det med eftersom att jag kände mig glad och stolt igår innan datorn fuckade upp. Ok, nu ska jag inte gnälla mer =)


Dagens bravader 26 mars

Sista plåten är tagen ur ugnen och det doftar ljuvligt i hela lägenheten. Jag har likt en liten hemmafru bakat matbröd i tre och en halv timma(!). 26 rågsiktskakor blev resultatet. Brödet ligger nu och svalnar på fönsterbrädan likt den klassiska bilden på pajen i fönstret som man kan se i så många gamla filmer. Egentligen är det bröd över hela köket (i fönstret, på diskbänken, köksbordet och spisen) samt MJÖL överallt. Jag bävar inför att städa i mitt bakkaos men det är väl bara att ta fram dammsugaren så att det blir gjort. Jag ska också barmhärtigt skänka en del av brödet till scouternas loppis, men eftersom att det är mitt älsklingsbröd jag har bakat behåller jag nog en betydande del själv. SÅ barmhärtig är jag.


Jag skulle egentligen plugga idag, ekofeministen ligger och väntar på mig, men efter att ha suttit vid datorn och faktiskt skrivit mellan kl 8.30 och 13 kände jag för en paus. Hm, den blev visst lite lång för nu är kl snart halv sex. Jag SKA dock ta i tu med ekofeministen ikväll. Ska bara göra mig lite te och bre en härligt doftande nybakt rågsiktssmörgås först =)


Det var dagens bravader, jag är stolt över resultatet!


/minilli


2008-03-25 / 15:08:13
kotte

Men kan det gå mer segt att plugga. Fan (ursäkta språket) vad mycket jag har att göra men det känns som att jag inte kommer NÅGONSTANS. Jag skrev en text i morse, eller det tog hela förmiddagen faktiskt. Ett referat om en bok där författaren i första kapitlet är så jävla djup (ursäkta igen) att jag inte fattar VAD han menar. Nånting om att gud är en bankman som vi har lånat våra liv av men inte står i skuld till...eller?!?! Jag förstår INTE och det är ett mysterium om min lärare kommer fatta vad jag tycker mig ha fattat om det som författaren till boken tydligen har förstått. KOTTE!! Mitt nya nu-är-ja-arg-ord. Inget annat passar bättre när man känner sig dum i huvudet. OJ så pessimistiskt det blev idag. Förlåt om ni tänkt bli glada av min blogg. Som student är vissa dagar mörka.

Nu ska jag sätta mig in i en ny bok - om ekofeminism! Hmm..kan det bli mer spännande så säg!

/minilli

2008-03-23 / 22:16:34
Lite utlovade bilder

Jaha, då har jag äntligen fått bilderna från Västindien av min goding. Här är ett litet axplock av minnen från en underbar resa. Jag drömmer mig tillbaka när jag skriver så ni får ursäkta den något nostalgiska tonen i detta blogginlägg. Det är inte så mycket text egentligen. Jag låter bilderna säga mer än tuser ord...eller hur det nu är.

Puss och kram från Minilli

image3

Jag och goding på min födelsedag på ön Antigua. Man kan säga att som februaribarn har jag haft det kallare =)

image5

Havet, havet. Ständgt närvarande under resan. Som ett osvikande sällskap i vått och eh... vått.

image6

Ja,kan man ha det skönare mitt i veckan. Shell Beach på St Barth. Sol och bad. Och snäckor. Jag tror jag plockade med mig ett kilo hem. Men jag klarade maxvikten på flyget =)

image9

Jag fick styla med mina biljardskills. Behöver jag säga att mitt lag vann!

image10

Man blir såå snygg när man snorklar! Tur att fiskarna inte tänker på sånt för då hade jag haft många nya beundrare.

image11

Strandagar var ett stående inslag. Oftast jag och fröken Linnéa eftersom att vi var lediga hela dagarna. Här är Simpson Bay i St Maarten.

image12

Men ibland kunde goding följa med också =)

image13

Utekvällar på dansgolvet blev inte så många, men kul var det när jag väl fick skaka rumpa =) Hihi

image14

Nya vänner är ett stort plus när man reser =)

image15

Hej då Västindien! Hoppas att vi ses igen!!


2008-03-12 / 22:13:07
Hur trött får man va

Jag ville somna redan kl 21 denna onsdagskväll. Top Model har hjälpt mig att vara vaken till åtminstone kl 22.  Har inte gjort något särskilt utmattande idag. Observerade på en lektion, lunch, höll en lektion, fika på stan, hem = dödstrött! Man kan fråga sig hur det gick till. Jag är lång ifrån klar med planeringen för morgondagens lektion. Det känns mindre bra men om jag går och vilar mitt trötta huvud nu kan jag hinna sitta 4 timmar innan jobbet imorgon. Kul. Nu blir det i alla fall inte mer vettigt gjort i ikväll.

God natt gott folk

2008-03-09 / 18:55:39
Växthuseffekt och dikt

Lite poesi ur eget huvud

Jag hör hur jorden rämnar
Jag hör hur jorden rämnar

Jag hör vårskrik och eldskrik och skrikskrik

Alla springet åt samma håll

Uppåt

Lite höger

Så att jorden tippar

Vattnet rinner ur glasen och havet rinner ur haven

Gummiankorna överlever men vad hände med oss

?



/Minilli


2008-03-03 / 21:21:23
Peanut I love you

Jag är visserligen allergisk mot nötter men denna lilla filur är det bästa jag vet. Perfekt medicin mot åkommor som dåligt humör, deppigdagar, nervösa nerver eller annant mentalt. Biverkning kan yttra sig i form av skrattkramp i magen. Du har härmed fått min rekommendation samt blivit varnad! Se detta klipp!


2008-03-02 / 10:09:19
Nya lärdomar

Ja, da var jag hemma igen da. Marker att tva veckor med ett tangentbord utan svenska bokstaver har satt sina spar. Det kommer a:n och o:n automatiskt. Vanta sa ska jag bra stalla om mig:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Så där ja. Var var vi? Jo, jag fick ett regnigt välkomnande av Sverige när jag klev av flyget igår. Det regnade sedan hela vägen hem till Västerås. Sverige måste ha saknat mig när det kom så många lyckotårar! Att resan har varit alldeles underbar behöver jag nog inte gå in närmare på. Ni förstår det. Alla som ändå undrar hur det var får titta på bilderna med strand, hav och palmer. De kommer senare.

Efter en sån här resa drar man även nya lärdomar och jag tänkte vara så snäll att delge er dem. De består i övningar för att ni ska kunna lära genom erfarenhet. Lycka till!

#1 Vad får dig att tappa balansen, bli grön i ansiktet och din mage att kännas som ärtsoppa som dansar schottis i en torktumlare? Vad ditt svar än är ger det kanske en hint om hur sjösjuka kan yttra sig. Jag måste erkänna att första dygnet (som tur är endast det första dygnet) på Älva kändes JUST så. Övningen rekommenderas dock ej att utföra för väl hemma då det kan resultera i att ärtsoppan vill ut ur torktumlaren. Ja, ni fattar!

#2 Plocka ögonbrynen medan du knägungar och svajar fram och tillbaka. Sedan samma procedur med mascaran. Det ger en hint om hur det kan vara att göra dessa till synes enkla sysslor på ett vaggande segelfartyg. Jag är stolt över att jag klarade det. Tops behövs för korrigering. Testa hemma framför badrumsspegeln.

#3 Testa hur gott du somnar när du vaggas till sömns i din säng medan du hör vågorna fridfullt slå mot båtens fribord utanför din hytt. Kanske lite svårare att utföra hemma men med fantasi och uppfiningsrikedom kan du säkert lyckas.

#4 Om du drar bak förarsätet i bilen så långt det går och sedan sätter dig i sätet bakom har du lika gott om plats som på ett flygplan. Sitt nu så i 11 timmar. Försök sova om du kan. Eller läs en tidning. Se till att någon kan spela fransk flyvärd/-inna som kommer med mat och te med jämna mellanrum. Man är aldrig hungrig på ett flygplan. Trevligt men trångt tyckte jag. Testa själv och bilda din egen uppfattning.

Kära läsare! Detta är knappt en handfull av vad jag lärt mig på resan. Hoppas att du kan dra lärdom av det jag här försökt delge dig. Vill du göra det helt på riktigt rekommenderar jag varmt att segla i västidien.

Skepp O'hoj
Minilli