Min värld är fylld av funderingar, drömmar, hjärnspöken, kärlek och poesi. Det yttrar sig som mina ljusa och mörka sidor. Dessa skriver jag   om för min egen skull, men självklart också för Dig som råkar trilla in i min värld. Du välkomnas att läsa mina åsikter och jag hoppas att du   reagerar på dem. Våga tycka! Det här är bara en blogg. Dela med dig av dina tankar vettja! Nu bär äventyret av till härliga Barcelona!

2008-10-30 / 21:57:26
Nattens skenande sängplats

Lillasyster sitter nu, eller rättare sagt ligger nu, på nattåget till Luleå. Jag är avundsjuk. Inte bara för att hon ska få träffa sin älskling medan jag sitter hemma i kylan och längtar efter min. Det jag är mest avundsjuk på är att hon ska åka tåg i 13 timmar med egen sängplats.
   Jag älskar att sova på tåg
. Själv somnar jag alltid på entimmessträckan till goding eller på halvtimmessträckan till skolan. Det är alldeles för kort tid för att riktigt kunna koppla av, men somnar det gör jag. Det är liksom sövande att se landskap passera medan man sitter inne i värmen, tillbakalutad med musik i öronen.
   Riktigt bekvämt blir det däremot aldrig i en SJ-stol, hur mycket man än knölar till jackan som huvudkudde. När jag somnar har jag också en förmåga att "tappa hakan". Den åker liksom ner och där sitter jag gapandes och ser allmänt dum ut. Ändå kan jag inte låta bli att sova, bara lite. Därför tycker jag att det låter som en dröm att få ligga ner flera timmar och vaggas till sömns i lagom skakande mak. Sov så gott syster! Själv får jag nöja mig med sömn i upprätt läge de fyra timmarna det tar till Göteborg i morgon.

Nattåget genom Sverige i natten.
Bild från SJ:s hemsida

2008-10-29 / 18:22:59
There's no love...

"There's no love like lost love
No pain like a broken heart
There's no love like you and me
And no loss like us apart"



Fotat av älskling...

2008-10-29 / 17:29:37
Sadelfrost och dimma

Jag möttes av minusgrader och dimma i morse. Bilrutor skrapades febrilt runt omkring mig och själv fick jag skrapa sadlen på cykeln. Nu är det snart vinter på riktigt och jag frågar mig var hösten tog vägen. Var det den som inföll under de regniga sommarmånaderna? I vilket fall önskar jag mig långt söderut. Närmare bestämt till Marocko där Älskling befinner sig på Älva. Jag längar efter dig! Puss!


Älva i västindien



2008-10-26 / 21:12:55
dam dam da daam

Mamma Mia: The MovieMamma Mia! Movie - Sophie in bridal dress

När jag gifter mig vill jag ha Den klänningen och Det håret!
Vill! Måste!


När gifter jag mig?
Vet inte =)

Bra att jag är förutseende!

2008-10-26 / 20:53:53
Tentan är klar!!!!!!!!

och jag ska fira med glass =)

http://www.gunnarsons.se/bilder/glass.jpg




















Bild lånad härifrån =)

2008-10-24 / 10:22:35
Jag <3 P3

Denna underbara radionkanal gör min vardag. Jag kan inte vakna utan morgonpasset. Hanna Fahls röst gör mig harmonisk på förmiddagen. P3 Musik förgyller lunchen med just musik. Dagens höjdpunkt infinner sig mellan kl 14 och 16 då Christer i P3 tar över - bättre program finns inte! Eftermiddagarnas utbud varierar men har alltid guldkorn att bjuda på. Kvällspassets bögpar är hur sköna som helst och tar ner nyheterna på min nivå. Sen finns ju gratiskonserterna i P3 Live, lyssnarnas eget Mitt P3, den nya musiken i Tracks, allmänbildande P3 Dokumentär och mycket mer som gör P3 till min favoritradiokanal =)

Ville bara säga det!

/minilli

2008-10-23 / 20:56:30
En egen guru

Haha!  Jag har hittat en hälsosexguru på nätet. Så amerikansk och så pedagogiskt!
Hur kul som helst.
Kolla in hos gurun här.

2008-10-23 / 20:35:11
You wanna be on top?

The next Top Model



Who's gonna get your wote?

2008-10-23 / 08:09:43
Lämnad, övergiven och ensam

Klockan 07.15 i morse lyfte planet mot Málaga med min älskling ombord. Lagom till att kylan drar in och mörkret faller över Sverige blir jag alltså lämnad, övergiven och emsam. Inte är jag avundsjuk på min pojvän som ska jobba på medelhavet i sol och värme! (Jo, det är jag!) I nästan två månader blir det förhållande på långdistans. Hm, nätdejting och cybersex får plötligt en ny dimension. Men en-och-en-halv-eller-två månader går fort och snart är han hemma igen. Då firar vi tre år tillsammans. Igår den 22 oktober var det faktiskt precis tre år sedan vi sågs den där allra första gången. På en litet café i Gamla stan under Alexandras och Idas uppsikt =)

Tack Marcus för att du sprider ljus och värme i mitt hjärta!

2008-10-22 / 12:40:57
I linsens öga

Jag

Jag leker modell och Jennifer fångar mig i linsens öga

2008-10-20 / 15:51:51
Gamla ord och evigt ämne

Jag har ett block. I det blocket finns alla möjliga blandade anteckningar från flera år tillbaka. Bland blockets blad fann jag en dikt som jag glömt att jag skrivit. Den är mer än tre år gammal men ämnet kändes evigt. Den är tillägnad en omtyckt person som jag ofta saknar.

                                                  Tusen frågor surrar
                                                  Som vingslag av ilskna bin
                                                  Känns som världen lutar
                                                  Inget är logiskt, inget är fint
                                                  Så blir allt tyst och stilla
                                                  Ingen bönen hör
                                                  Jag undrar i mitt sinne
                                                  Varför döden illa gör


                                                                  2005-02-03


2008-10-20 / 13:51:15
Vad är större än Gud?



Det är större än Gud
Det är ondare än djävulen
De fattiga har det
De rika saknar det
Om du äter det dör du

Vad är det?

2008-10-17 / 10:42:16
I minnenas koffert

Kära nån vilken flashback jag fick nu. 10 år har gått sedan Mmmbop och jag undrar:
När blev Hanson vuxna och jag gammal?



Förstår ni att jag var såå kär i Taylor!

/minilli

2008-10-14 / 15:50:45
JOHNOSSI 10 december

Johnossi spelar på Södra teatern 10 december.
Jag måste köpa biljetter!
Vem vill följa med mig?



Man Must Dance

2008-10-11 / 22:22:47
Låt allt bli som förr

Jag lyssnade på Lisa Ekdahl när jag åkte tåg hem från min älskling idag. En vacker text till en vacker melodi som fick mig att fundera på vårt förhållande. För under den beryktade pausen fick jag perspektiv på många av mina känslor för dig. En av dessa känslor var att vad som än händer kommer du alltid att finnas i mitt hjärta. Visst kunde vi välja att bryta då, men samtidigt kunde och ville jag inte ta det steget eftersom att jag visste at mitt hjärta aldrig någonsin skulle kunna glömma dig. Jag ville bara ropa: Du är den enda jag vill ha! Mina fönster och dörrar stod öppna för dig och idag är jag oändligt glad för att du hörde mina rop och steg in i min värme. Du är det finaste jag har!

Öppna upp ditt fönster, slå upp din dörr. Släpp in ljuset och min älskling låt allting bli som förr. Låt honom veta än finns en väg tillbaks. Låt honom veta att han är den enda du vill ha. Visst kan du välja att bryta nu. Men han finns alltid där i ditt hjärta det vet du. Så varför inte låta honom vara där. Du kan ändå aldrig glömma den ditt hjärta håller kär.

   Öppna upp ditt fönster, slå upp din dörr. Släpp in ljuset och min älskling låt allting bli som förr. Låt honom veta än finns en väg tillbaks. Låt honom veta att han är den enda du vill ha.

  Ropa ner i gränden, högt så han hör. Ropa att den kärlek är inget man förgör. Ropa att den kärlek aldrig kan ta slut. Ropa honom in igen och om han inte hör, spring då ut. Visst kan du välja att bryta nu. Men han finns alltid där i ditt hjärta det vet du. Så varför inte låta honom vara där. Du kan ändå aldrig glömma den ditt hjärta håller kär

   Ropa ner i gränden, högt så han hör. Ropa att den kärlek är inget man förgör. Ropa att den kärlek aldrig kan ta slut. Ropa honom in igen och om han inte hör. Jag säger om han inte hör, spring då ut.

   Står han ej att finna, sök som besatt. Säg till hans vänner att de ska hälsa att fönstret är öppet och dörren står på glänt. Ack vad som än händer är han alltid det finaste som hänt.  Visst kan du välja att bryta nu. Men han finns alltid där i ditt hjärta det vet du. Så varför inte låta honom vara där. Du kan ändå aldrig glömma den ditt hjärta håller kär

   Står han ej att finna, sök som besatt. Säg till hans vänner att de ska hälsa att fönstret är öppet och dörren står på glänt. Ack, vad som än händer är han alltid det finaste som hänt.

   Öppna upp ditt fönster, slå upp din dörr. Släpp in ljuset och låt allt bli som förr, låt allt bli som förr. Ropa ner i gränden, ropa högt så han hör. Ropa att den kärlek är inget man förgör. Nej, det är inget man förgör

   Öppna upp ditt fönster, slå upp din dörr. Släpp in ljuset och min älskling, låt allt bli som förr. Låt allt bli som förr. Låt allt bli som förr. Låt allt bli som förr!


/minilli


2008-10-11 / 21:46:07
Golden hits

Fredagskvällen tillbringades på Golden hits där Wallmansgänget bjöd på show och god mat. Helt fantastiska artister och jag fick många favoritnummer, som Elvis till exempel. Men allra allra bäst var det nog när Elton John-kopian sjöng min och godings sång "Your song". Bäst med hela kvällen var dock sällskapet. Det var min älskling, hans päron och hela bunten syskon med makar och makor. Vi hade verkligen roligt och det var länge sedan jag skakade så mycket rumpa på dansgolvet. När klockan närmade sig halv fyra kom jag på att lördargen var jobbdag och då fick jag bråttom hem samtidigt som jag ångrade den sista shoten. Det var väldigt tunga ögonlock på jobbet idag men det gick ändå bra.


TACK för en trevlig och rolig kväll!!!

/minilli


2008-10-10 / 10:04:03
Emma

Äntligen är du hemma =)
Gu' va' skönt!
Tack för en trevlig kväll igår




Du å jag

2008-10-08 / 08:46:12
I drömmarnas land

God morgon mina vänner!
Natten har bjudit på spännande äventyr. Jag drömde att jag bodde i ett träd av tovad ull tillsammans med en delfin. Yeah! Jag är helt normal... Sedan blev mina bästa vänner gravida, alltså inte tillsammans utan med varsin bamsemage, och ut kom tvillingpar ur båda mammorna. Ja, jag måste säga att det var väldigt mysigt att vara tant Milla till Em's och Jen's sötnosar. Men kanske lite i mesta laget med fyra gudbarn samtidigt. Det kan ni väl försöka att tajma lite bättre i det vakna livet sen ;) Anyway, I still love You all.

Puss från minilli

2008-10-06 / 11:30:08
Kiss&bajsstaden

Jag hittade en bok i min kompis bokhylla och genast fastnade jag mellan pärmarna. Tjuvlyssnat från 2007 känns liksom lite förbjuden att läsa, man tjuvlyssnar ju, och just därför är den så spännande. Konversationen mellan två killar på medborgarplatsen visar en mörk sida hos "det andra könet" när kille 1 betättar för kille 2 att han har dumpat sin tjej till förmån för fotbollen nu när VM börjat. Med en gång vill jag säga tack till min älskling som inte är en sportidiot =)

Varje tjuvlyssning förtäljer också var i landet den spännande ordväxlingen ägt rum. Det skrämmer mig vilken bild som visas upp av min stad. Två tjejer i tjugoårsåldern får representera alla cirka 133000 invånare med sin konversation. Det blir inte annat än pinsamt när hela Sverige kan läsa om vad de sagt utanför stadens centralstation.

Tjej1: Ååh jag har saknat dig, fy fan vad kul vi hade tillsammans!
Tjej 2: Jag veet! Det var liksom du och jag mot världen!
Tjej 1: Kommer du ihåg den där gången när vi kissade i plastpåsar och kastade på varandra?

Ja, vad kan man säga? Välkomna till Kiss&bajsstaden!

/minilli


2008-10-05 / 21:34:08
En bekännelse

Det regnar. Jag fryser. Två hundar behöver gå en kvällspromenad för att göra nummer ett och kanske två. Jag vill inte gå ut! Det vill nog inte de heller egentligen. Usch, jag föredrar verkligen katter sådana här dagar. De ligger och kurar ihop sig på fönsterbrädan över elementet eller framför den sprakande brasan om man har en sådan. Katten kräver inte att jag sätter på mig regnkläder och tåligt väntar på att vaje litet löv ska bli luktat på. Istället spinner katten förnöjsamt på sin varma plats och jag kan i min tur kura ihop mig i soffan och njuta av mitt kamomillte. Men nu är det ju så att jag är hundvakt sedan 1,5 vecka och varje kväll går jag en runda som tar en ansenlig stund trots att vi inte går så långt. Jag vet att åtta tassar behöver tvättas när vi äntligen kommer in igen och drar lite i kopplen för att mana på så att vi blir färdiga i regnet någon gång. När lillan väl bestämmer sig för en plats att göra nummer två på gör jag det alla icke-hundägare hatar. Jag struntar i, nej jag skiter i att plocka upp!

Tjejer, ni är det sötaste hundar som finns! Men jag föredrar att bara gosa med er =)

/minilli

2008-10-02 / 20:02:42
!xobile - say my name



Russel Peters


Mitt nya namn ska ha ett click: !illa

2008-10-02 / 18:57:09
Individualism


Var dig själv. Alla andra är redan upptagna.


Oscar Wilde

2008-10-02 / 18:43:01
Kär-leken

Hjärtslagen ekar i öronen
Mina och dina
Huvudet är tomt
Vi andas liv
Bubblor i kroppen
som sockerdricka
Total utmattning
samtidigt fylld av energi
Andetagens hastighet avtar
Kvar finns känslan av kärlek
Efter en kär lek vi lekt




/Minilli 2008-10-02