Min värld är fylld av funderingar, drömmar, hjärnspöken, kärlek och poesi. Det yttrar sig som mina ljusa och mörka sidor. Dessa skriver jag   om för min egen skull, men självklart också för Dig som råkar trilla in i min värld. Du välkomnas att läsa mina åsikter och jag hoppas att du   reagerar på dem. Våga tycka! Det här är bara en blogg. Dela med dig av dina tankar vettja! Nu bär äventyret av till härliga Barcelona!

2008-11-30 / 19:56:11
Aldrig på en Söndag

För första gången i mitt liv har jag varit i skolan på en söndag. Det är med säkerhet inte heller den sista gången. Som knorr på skolbesöket är det dessutom första advent idag. Därför packades pepparkakor ner med datorn och böckerna. När jag kom till grupprummet satt A-K redan där och hon hade bullat upp med glögg och lussekatter. På bordet låg en liten duk och två små glöggmuggar hade dukats upp till fikat. Julmusik spelades på min dator och vi hade så mysigt. Det var definitivt en trevlig advent i skolan och den härliga stämningen bidrog till en forskningsdiskussion och två sidor undersökning om ett av läromedelens substantivbeskrivning.

Trevlig advent önskar jag er alla!

/minilli

2008-11-28 / 12:08:45
Jävla Tele2comviq och The phone house!

Jag ska ringa Sverker på Plus! Jag blev så lurad av en kille från  The phone house på Göteborgs station. Han fick mig att förlänga mitt abonemang hos Tele2comviq, men utan att berätta det finstilta. Jag blir så ARG. Han ville bara tjäna pengar på mig men det fattade jag ju försent. På min faktura från Tele2comviq står det att jag nu, i och med att jag förlängt mitt abonemang, har gått med på att träda över till det nya comviq kompis. Det innebär att jag måste betala för varje påbörjad MINUT, i stället för tiosekundersperoid som det var med det gamla kompis. Det har jag inte gått med på. Jag ringde Tele2comviq och sa att jag inte ville ha det nya kompis eftersom att ingen berättat det finstilta för mig. "Jag får ju betala mycker mer nu", sa jag. "Det är ju marginellt", sa killen i andra änden av telefonlinjen. Vaddå marginellt?! Ni lurar mig ju! På nyheterna igår handlade det just om hur telefonoperatörer lurar sina kunder genom att ta betalt för varje påbörjad minut av ett samtal. En minut och en sekund blir två minuter på fakturan. Förklara den ekvationen Tele2comviq. Ni kan ju inte vara kompetenta till ert jobb om ni inte kan räkna. Avskeda den där jävla Frank för ni är inte alls sheep!!

/Camilla

2008-11-28 / 08:07:38
Utmaningen

Just ja, jag blev ju utmanad av Jennifer. En inte helt lätt uppgift. Bland annat för att jag inte komer att lyckas länka till sju andra bloggar efterom att jag bara känner en bloggerska. Men också för att jag inte vet om jag vill printa ner mina mörka hemligheter här på bloggen för allas beskådan. Så kom jag på att det ändå inte är nån som läser här, som ändå inte redan vet många hemlisar om mig. Därför kan jag väl ändå lista sju av dem här nedan. Säg till om något var nytt =)

  1. Jag är ett monster på morgonen. Tills dess att jag får frukost. Då blir jag beskedlig som ett lamm. Bäää.
  2. Jag är snäll och ärlig. När jag var liten sa jag till min mamma "Du är jättefin mamma, du ser ut som en clown". Det var sista gången hon permanentade sig.
  3. Jag är inte religiös. Efter att ha läst Religionsvetenskap A som en del av min lärarutbildning blev jag osams med Jesus. I Religinsvetenskap B beskyllde jag Gud för att vara roten till allt ont. Den tjugofjärde december firar jag jul, födelsen av tomten. Eller hur var det?
  4. Jag är en sökare. Efter dusten med kristendomen har jag sökt och funnit delar i de flesta religioner som jag kan känna medhåll för. Men min svåra beslutsångest gör att jag inte kan välja och resutlatet av det är att jag fortfarande söker efter livets mål och mening. Svaret kan nämligen variera varje dag.
  5. Jag är en besserwisser. Typ. Jag vill gärna ha rätt. Däremot vågar jag inte alltid visa att jag har rätt på grund av min stora rädsla för att ha fel. Jag vill kunna allt och skäms när jag inte gör det.
  6. Jag är inte alkoholberoende. Jag dicker sällan och frågar du mig om en drink så vet jag inte vad du pratar om. Jag får rysningar av irritation när omgivningen inte accepterar att jag hellre dricker ramlösa än vin till maten. Det är min lever, jag gör vad jag vill med den!!!
  7. Jag har fobier. För ormar, trånga utrymmen, gynstolar och elevgrupper där ingen reagerar på min undervisning (Det upplevde jag i en dröm härom natten).
Ja, det var det. Inte blev du förvånad.

/minilli

2008-11-28 / 07:32:44
eN rUTa DiKt

S Å M M R M O T V
M T M E  I  I S T E
Ä E E N  S N S V R
R R R R  . N O  I N
T K S E  P E M L U
A O O P Å R A E   .

2008-11-25 / 11:11:19
Hur låter det?

"Nilsson och Ullström (2008) anser i likhet med Hultman att dagens grammatikundervisning borde ha syftet att hjälpa eleverna förstå sig själva som språkvarelser och bli skickliga i sin språkanvändning. Ett syfte som de menar att dagens skolgrammatik inte klarar av. På grund av de svårigheter som verkar föreligga för att uppnå dessa syften presenterar vi nedan rekommendationer som, om de följdes, skulle kunna leda till att grammatikundervisningens syften uppnås. "

Ex.jobbet är i full gång och visst låter det bra =)

/minilli

2008-11-23 / 22:23:10
Necken

Quällens gullmoln fästet kransa.
Älfvorna på ängen dansa,
Och den bladbekrönta Necken
Gigan rör i silfverbäcken.

Liten pilt bland strandens pilar
I violens ånga hvilar,
Klangen hör från källans vatten,
Ropar i den stilla natten:

"Arma Gubbe! hvarför spela?
Kan det smärtorna fördela?
Fritt du skog och mark må lifva,
Skall Guds barn dock aldrig blifva!

Paradisets månskensnätter,
Edens blomsterkrönta slätter,
Ljusets Änglar i det höga -
Aldrig skådar dem ditt öga."

Tårar Gubbens anlet skölja,
Ned han dyker i sin bölja,
Gigan tystnar. Aldrig Necken,
Spelar mer i silfverbäcken.

Från första stund jag läste Necken
och om hans öde uti bäcken
finns känslan i mitt hjärta kvar
Herr Stagnelius mig fångat har

/minilli

2008-11-22 / 09:26:55
Smekning

Ögats läppar sluter sig kring ögats kärna för att kyssa mörkrets mun.
Dagarnas talade blickar slår ut i tigande blommor.
Nätternas stjärnor och virveldjur svävar sakta genom rummet.
Himmelsmaneten sveper sin böljande klänning av strålar och moln över dalar och berg.
På natten är du mig nära till kropp och själ.
På natten är ingenting mellan oss, ingenting utom vi själva.
Naken stiger du fram ur drömmarnas floder av eld och guld.
Naken kysse min blick din blick som två kärleksduvor i ett träd av korall och rubiner.
Naken smeker min puls din puls och vintergatans tysta blod flyter sakta genom vår kropp som är en.
På natten andas vår kärlek lugnt i mellanrummet mellan alla toner och stjärnor.
På natten andas vår kärlek lugnt i tystnaden och evigheten.



En favorit av Gunnar Ekelöf

2008-11-20 / 23:58:29
Och sen kom detta

En filosofisk lektion fick mig att tappa tråden måga gånger idag.Tunghäfta-häftmassa-deghjärna blev resultatet. Eller nej, inte helt och hållet. Det var först när han började prata om kroppen som jag tappade tråden. Kroppen, som en slags...Jag stängde av öronen. Så drabbade mig en sådan där inspiration, eller kalla det skrivklåda. Och sen kom detta:


Han var alltid rödhårig
. Hon hade aldrig tänkt på det förut. En varningsfärg? Klockan tickar. Teet kallnar. Hon har somnat vid köksbordet igen. Morgonrocken är blå och har glidit ner över ena axeln. Hon märker det inte. Brödsmulor på kinden. Vill så gärna. Och så kommer han. Hon ser det röda på långt håll. Den blå morgonrocken sitter på kroppen vid köksbordet. Hon bär en klänning. En blå. Han är bara rödhårig. Det är det enda hon ser. Hade hon inte sett det förut? Nu står han helt nära


Men sen kom det liksom inget mer. Lektionen tog slut. Jag rusade till tåget och fick aldrig veta vad som hände. Vad tror du?  Märker att jag inspirerats av de texter jag läst senaste två veckorna. Har börjat leka med formen. Kanke spelar det ingen roll vad som händer, det är hur det ser ut som är av betydelse. Eller? Får se hur jag löser den gåtan. Drömmer kanske om det inatt.

/minilli

2008-11-20 / 23:19:16
Till Jennifer




Denna låt är tillägnad Jennifer =)

Nu blev du väl glad!

2008-11-19 / 21:13:52
Normer i samtidens litteratur

Enligt den litteraturdebatt som jag tagit mig igenom idag inför morgondagens seminarium verkar en ny norm ha banat sin väg inom konsten och litteraturen. Samtiden präglas inte längre av den klassiska normen och utan av brott mot den - man kan kalla det brott-mot-norm-normen. Vill man bryta mot rådande norm bör man alltså bryta mot antinormen och anpassa sig efter normen. Klurigt.

/minilli

2008-11-18 / 08:58:03
Längtans blåa blomma

Varifrån kommer uttrycket längtans blåa blomma? Jag förstår det inte. Tror inte ens att du längtar. Nej. Inga blåa blommor påminner dig om mig när solen går upp över horisonten, den ljumna vinden leker i ditt hår och värmen smeker din kind. Men jag längtar. Blåa blommor bombarderar mig varje dag solen åter har vägrat att gå upp, när vinden blåser rakt igenom benmärgen och temperaturen understiger 0 grader och sticker i mina kinder. Jag somnar med blåa blommor på kudden varje natt, önskar att de var du. En blå blomma finns ständigt vid mitt hjärta och påminner mig om dig. Blå längtan. Jag längtar efter dig. Har du en blå blomma vid ditt hjärta?

/Jag

2008-11-17 / 22:26:33
Skum tomte på maxi

Är nu hemkommen efter jobbet på maxi.
Där fanns skumma tomtar i butiken.
Jag köpte ett gäng.
Sitter nu och smaskar på dem.
Det godaste decembergodis jag vet.
I mitten av november.
Skumt!

/minilli

2008-11-17 / 12:33:45
Panik

Det går såå sakta framåt med examensarbetet. Shit! Vi har bara två veckor på oss nu!!!

2008-11-14 / 10:24:35
John och Ossi





Japp, jag fick tag på biljett =)
Jag och Ida ska til Södra teatern den 10 december
Längtar!

2008-11-12 / 21:27:58
Lär mig magdans, snälla

Jag vill så gärna kunna. Får väl börja med dessa övningar =)











2008-11-12 / 20:39:54
Mama africa

Jag köpte två skivor idag. Miriam Makeba står för musiken. Hennes alias var Mama africa. Var. Hon gick tyvärr bort den 10 november i år. Det var så jag upptäckte hennes musik, genom nyheternas rapportering om hennes bortgång. Jag hittade ett roligt klipp där hon beskriver bakrunden till en av sina mest kända sånger, The click song. Titta och lyssna här.

2008-11-12 / 15:49:49
Livet

»Birth was the death of him«

Samuel Becket

2008-11-12 / 09:28:15
Richard Brautigan

Kärleksdikt
Det känns så bra att vakna på morgonen
alldeles ensam
och inte behöva säga till någon
att du älskar dem
när du inte älskar dem
längre


Hjortspår
Vackert, snyftande, högoktaningt sex
och sedan ligga tyst som hjortspår
i den nyfallna snön vid sidan av den
     du älskar. Det är allt.


/Richard Brautigan

2008-11-10 / 17:25:54
I mitt hål

Hårtussar, slem och gegga. Efter år av försummelse blev det till slut översvämning i mitt badrum. Hålet var fyllt, avloppshålet alltså, och vattnet rann åt sidan snarare än ner i hålet. Det finns inget annat att göra än att ta tag i försummelsen. Så jävla äckigt! Just nu ligger gallret i klorin och hålet har fått en halvhjärtad rensning (så mycket jag klarade av innan kvälvningarna tog över) och behandlas nu med nått bakteriedödande medel. Mitt hål är efter detta förhoppningsvis redo för ytterligare några år utan städning...eh eller nått. I skrivande stund funderar jag på att vaxa benen. Då fastnar håret på pappret istället för i hålet!

2008-11-09 / 22:03:15
En omformulering...

Är skillnaden mellan att sakna och att längta annat än hårfin? Funderandes över den tunna linje som kan tyckas skilja begreppen åt kom jag fram till detta: Du saknar det du inte längre har eller inte längre kan få. Du längtar efter det som kommer åter eller kommer på nytt.

Älskling, jag saknar dig inte!
Jag längtar efter dig!

Vi ses snart =)

/Din

2008-11-09 / 21:38:13
Älskling...


...jag saknar dig!




2008-11-08 / 22:40:04
Barndomsminnen i ugnen

Trolldeg! Så starkt förknippat med barndom, dagmammor, pysselverkstad och lycka. Gissa vad jag har i ugnen just nu? Jo, massor med nostalgi i form av trolldegsgummor och trolldegsgubbar, platta grisar, hjärtan, stjärnor och en dalahäst av mjöl, salt och vatten. Underbart!

Testa själv:
2 dl vatten
1,5 dl salt
4 dl mjöl
  • Värm vattnet
  • Lös upp saltet i vattnet
  • Blanda ner mjölet i vätskan
  • Forma till smidig deg
  • Låt fantasin flöda!
Din konstverk kan sedan torkas i ugn, 100 grader i två timmar
Färgsätt gärna med t.ex. vattenfärg efter ett dygn

/minilli


2008-11-08 / 22:26:00
Cashguard

Idag har jag haft riktigt roligt på jobbet. Fast jag är äckligt förkyld och trots mängden kunder och det ibland väldigt monotona arbetet i kassan har jag varit glad hela dagen. Anledning: Cashguard! och dessutom helt nya kassor =) Som ett barn på julafton har jag med förtjusning stoppat in pengar i maskinen och sett cashguarden bokstavligen spruta ut växel tillbaka. I myntkoppen är det Jackpott varje gång! Som grädde på moset har vi också fått  ett nytt system för försäljning av tobak och telefonkort. Nu står pekskärmar till kundernas förfogande och det harblivit mycket ljusare i kassalinjen utan ciggskåpen. Det är ju typiskt att jag ska stå i caféet imorgon när det var så kul i kassan idag. I caféet får vi nämligen klara oss utan cashguard.

http://www.svenskacashcontrol.com/pc-pos/images/page4/cashguard.jpg

2008-11-06 / 18:15:04
En favorit


Modell: Jag
Foto: Bästisen


2008-11-06 / 15:01:37
Elden är lös

Idag gick brandlarmet i skolan. Det bestod av en tant som sprang runt till alla grupprum och sa "Det är brandlarm!". Var det nån annan än jag som ställde sig frågande till effektiviteten i det systemet? I vilket fall tog jag mig tid att ta med datorn och jackan ut i den knäpptysta korridoren. Tanten var borta och förvirrade studenter undrade vad det var för brandlarm som inte lät. Vi gick förbi biblioteket där personal och studenter arbetade i godan ro och vidare ut genom entrén. Där samlades en liten klunga två meter från porten. Också det borde väl ifrågasättas rent säkerhetsmässigt. Ingen information gavs till den tappra tropp som samlats ute och plötsligt blev vi insläppta igen. Kan nån förklara vad detta handlade om? Jag fattar ingenting.

2008-11-04 / 23:04:37
Till Monica, Jörgen, Esse, Peter m.fl.

När jag var liten, närmare bestämt sju år gammal, längtade jag såå efter att fylla åtta. Då börjar man ju som bekant tvåan och när man går i tvåan får man äntligen börja som minior i scouterna. Jag väntade på detta hela ettan och det var en lycklig tjej som gick till sitt första scoutmöte på höstterminen i tvåan. Jag var tvärsäker på att jag alltid skulle vara scout. När jag blev tillräckligt gammal skulle jag också bli scoutledare, berättade jag för mina ledare. Åren gick, jag hade jätteroligt och det finns så många minnen jag skulle kunna skriva om. Så varför slutade jag sen i scouterna? Jag minns inte. Kommer inte ens ihåg när jag slutade. Kanske var det i samband med att jag började högstadiet och scouting inte längre ansågs tufft. Kanske berodde det på att bästisen slutade. Mina ledare undrade nog vad som hände med den lilla miniortjejen som skulle bli scoutledare. Det skulle jag ha undrat. Med detta inlägg vill jag bara berätta för Monica, Jörgen, Esse, Peter och alla andra av mina roliga och duktiga före detta ledare att jag nu, tio år senare, äntligen är har en egen minioravdelning tillsammans med några vänner. Ett år har gått sedan jag började i kåren och många nya lärdomar och vänner har följt med det. Nu är det jag som får höra hur Pelle och Lisa berättar att de också ska bli ledare. Det dröjer väl än på ett tag men jag är lika glad varje gång miniorerna berättar hur roligt de har det på scouterna. Tänk att jag får vara en del av det! En sjuårings längtan har äntligen fått utlopp och nu längtar jag till varje tisdagsmöte i stället. Är dock lika trött varje gång jag kommer hem efter bus och kunskapande därför dyker jag snarast i säng.

God natt och var redo!

2008-11-02 / 00:15:07
Skräm mig inte!!!

Fan vad jag hatar att bli skrämd! Halloween är inte riktigt min grej. Jag sitter här med hjärtat i halsgropen och handsvett som rinner. Alex och Anders gillar skräckfilm. Och att skrämmas! Hua! Tur att de är så söta för då blir jag åtminstone inte skrämd från vettet, bara livrädd =)
I kväll har de visat mig så kallade äkta spökfilmer och det var faktiskt läskigt. Sen blev det När lammen tystnar. Efter det vägrade jag se The Grudge så då blev det en thriller i stället. Vi har just tagit en nattpromenad och nu är det dax för te. Om jag inte kan sova sen så hoppas jag på att få krypa ner mellan Alex och Anders. Marcus, varför är du så längt borta när jag är liten och rädd och behöver kramas?

BU!!
/minilli