Min värld är fylld av funderingar, drömmar, hjärnspöken, kärlek och poesi. Det yttrar sig som mina ljusa och mörka sidor. Dessa skriver jag   om för min egen skull, men självklart också för Dig som råkar trilla in i min värld. Du välkomnas att läsa mina åsikter och jag hoppas att du   reagerar på dem. Våga tycka! Det här är bara en blogg. Dela med dig av dina tankar vettja! Nu bär äventyret av till härliga Barcelona!

2008-06-28 / 20:05:28
Recept att dregla över

Berits sommarskorpor

Buffé nr 6 2008, sid 22

Tillagningstid:
Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel

Ingredienser
Portioner: 35 st

4 dl havregryn
ca 4 dl vetemjöl
2 dl rostade solroskärnor
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk kardemummakärnor
1/2 tsk salt
2 ägg
1/2 dl rapsolja
1 1/2 dl mild yoghurt

Berits sommarskorpor


Gör så här
1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Mortla kardemummakärnorna grovt.
3. Blanda och rör i ägg, olja och yoghurt. Arbeta ihop till en deg.
4. Forma degen till 3 smala längder på en mjölad bänk.
5. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter.
6. Ta ut längderna och skär dem med en vass kniv i sneda skivor. Lägg tillbaka dem med snittytan upp.
7. Grädda i mitten av ugnen tills de får färg, 5-10 minuter. Öppna ugnsluckan på glänt, stäng av ugnen och låt skorporna stå kvar och torka några timmar.
8. Lägg dem i en burk med lock.

FÖR ALLA? Innehåller gluten, mjölk och ägg.

Jag bakade dessa idag och de är helt underbara. Relativt lätta att baka också. Ett tips till er från mig helt enkelt =)

/minilli


2008-06-28 / 11:22:28
Utmaningen

Jag blev inte utmanad av Jennifer men jag antar utmaningen ändå. Mest för att ha något att skriva för egenligen råder idétorka i mitt huvud. Så, nu ska ni få veta lite om mig. Men eftersom att jag inte är officiellt utmanad tar jag mig friheten att strunta i reglerna.

REGLER:
- Beskriv först reglerna
- Svara på alla frågor
- Välj ut 6 personer att utmana Struntar jag i
- Låt personen som utmanat dig veta att du antagit utmaningen Struntar jag i

Fem saker som finns på din "Att Göra-Lista" idag

- Plocka undan ren tvätt som legat i tvättpåsen i en vecka
- Dammsuga
- Hitta en smart skoförvaring till mina triljoner skor
- Promenad?
- Planera lekar inför morgondagens scoututflykt

Vad gjorde du för 10 år sedan?
Jag hade fyllt tretton. Skulle börja i högstadiet och hade den fulaste frisyren jag någonsin haft. Men i övrigt är denna period i mitt liv försvunnen i minnenas dimma.

Ställen du bott på?
Gunnilbogatan, Hubbogatan, Barometergatan, Skogvakatargatan och Stentorpsgatan. Allt i samma stad. Jag är nog lite hemtam. Får se om framtiden har andra planer.

Fem saker du skulle göra om du blev biljonär?
Köpa drömhuset. Med dubbelgaraget till goding.
Resa och uppleva helt obegränsat, jag vill se allt.
Spendera på mig och min familj.
Anlita en personlig tränare/kostrådgivare/kock =)
Investera i ett framtidsföretag som specialiserat sig på tvättbollar.

Jag utmanar:
Ingen. Men om du känner dig manad så kör på bara. Let me know!

/minilli

2008-06-25 / 08:56:30
Begränsa mig

Jag behöver veta var dina gränser går
så att jag inte av misstag överträder dem
Jag finner dem inte vara begränsningar
så länge jag vet om dem
Friheten ligger i att kunna vara säker på
att jag inte sårar dig
av misstag
Var går dina gränser?


/minilli

2008-06-23 / 15:25:05
Sommarsex på bloggen

Det här är ett öppet klagobrev till de google-annonser som läggs ut på min blogg. Jag vill INTE göra reklam för Sommarsex. Det får mig att rodna. Ta bort!

/minilli

2008-06-23 / 08:25:21
Ett avtryck

Jag har tillsammans med min vän A-K gjort ett avtryck i historien. Vår uppsats är nu e-publicerad och finns till allmän beskådan på internet för all evighet. Det känns lite coolt. Ni som undrar varför detta är så speciellt för mig kan få svaret att det är min allra första c-uppsats. Då måste man få vara lite stolt tycker jag =) Du som känner dig nyfiken på innehållet i uppsatsen eller som bara vill bli ett uns mer allmänbildad hittar texten här.

/minilli

2008-06-22 / 18:37:08
Jag klarade det!

Nu är jag officiellt scoutledare och en stolt sådan! Jag har nämligen klarat av en veckas ledarutbildningsläger på Vässarö. Det var långa dagar, från 7-23, och dessa fylldes av olika kurspass, lekar, mat, hajk, bus och mycket mer. Ärligt talat trodde jag faktiskt inte att jag skulle vilja ha något mer med scouting att göra efter lägret men gladeligen hade jag fel. Nu längtar jag efter att få använda all inspiration jag har fått till att driva minioravdelningen vidare.

Det finns mycket att berätta om veckan som gått. Det orkar jag inte nu. Är nyss hemkommen från midsommarfirandet och har därmed inte varit hemma på över en vecka. Vill helst bara lägga mig i min egen säng. Himmelriket efter en vecka på liggunderlag!

Innan sängen hägrar vill jag rikta ett tack till den patrull som gjort min lägervistelse rolig och lärorik: Alvin, Jakob, Sabina, Fredrik, Mattias och sist men inte minst Hanna. GRANIT!



/minilli

2008-06-12 / 13:33:40
Full som fan?!

Packningen pågår för fullt. Hur ska jag få plats med allt?? Lägret jag talat om om tidigare går av stapeln i morgon och jag ska mellanlanda i Stockholm i kväll för att därifrån ta mig till skärgården på fredag morgon. Jag köpte en ryggsäck på 45 liter igår och den är nu full till bristningsgränsen. Men tro inte att allt ligger i den än. Nä, det saknas bland annat necessär och sovsäck. Puh, det är verkligen packapappaskappsäck som gäller.

Helst vill jag sitta i soffan och läsa "Kalla det vad fan du vill" om Panthea som försöker lära sig svenska. Men boken får vänta för nu måste jag spela tetris för att få plats med allt i ryggan.

Alltid redo!

/minilli


2008-06-10 / 22:02:02
Tvättstugans budord

TA BORT LUDDET I TORKTUMLARFILTRET OM DU INTE VILL HAMNA I HELVETET!!!

Ja, det finns väl få saker som upprör så många som den gemensamma tvättstugan. Att komma överens med sina grannar verkar i just detta utrymme vara svårare än allt annat. Jag har hittills lyckats undgå större bråk och arga lappar. Kanske beror det på att jag faktiskt gör rent luddfiltret. Jag försöker också att anpassa mig efter de budord som finns uppsikade på anslagstavlan utanför tvättstugan. Ni vet, där står sånt som Lämna utrymmet som du själv vill finna det eller Bokad tvättid förbrukas om tvättstugan inte används inom en halvtimme och klassikern Kom ihåg att göra rent torktumlarfiltret efter dig. Enligt min erfarenhel verkar det som att om dessa regler bara följs kan grannsämjan fortgå. Då kan man tillsammans klaga på själva tvättstugans utformning, torkrummets okapacitet att torka osv  i stället för på varandra och på så sätt skapa en slags tvättstugegemenskap.

Men idag fick jag en dos av grannarnas tvättstugerivalism som jag gärna klarat mig utan. I stället för att skriva en arg lapp riktar jag nu all min ilska mot dessa puckon i min blogg. Jag var hemma hos E idag och hjälpte henne med tvätten. Det följande handlar alltså om hennes grannar. (Mina är så snälla så) Tvättiden för E var slut och samtidigt som hon bar ut sina kassar kom grannparet in och fyllde maskinerna. Vi hängde upp sängklader och skjortor i torkrummet, med avsikten att hämta detta inom en timme. Min uppfattning är att torkrummet får användas efter tvättiden så att det man tvättat hinner torka. Logiskt. (I min egen bostadsrättsförening är vi dessutom två tvättstugor som delar på ett värdelöst torkrum, men det är en parantes.) När vi kommer ner en timme senare verkar grannparet tyckt att vi inte hade något att göra i "deras" torkrum för ute i korridoren stod en vagn med all E's tvätt nerknölad, vått och torrt om vartannat. Så hade det nog legat en stund för allt var nu fuktigt och extremt skrykligt. Då kunde jag inte hålla mig. Svor för mig själv. Jag var tvungen att se hur mycket tvätt paret hade haft eftersom att de tydligen behövde alla linor. När jag tittar in hänger mitt i rummet TVÅ PÅSLAKAN och thats it! Va fan! Hade det varit svårt att skjuta E's fortfarande våta tvätt lite åt sidan och delat på utrymmet? Så skulle jag ha gjort. Hur hade du själv reagerat om du var dem? Och hur hade du reagerat om du var den som fann din tvätt nerknölad i en korg? Jag hade stor lust att slänga deras påslakan i papperskorgen men behärskade mig för att inte falla ner på deras sandlådenivå. Moget av mig!

Slutsaten är att jag vill flagga för ytterligare ett tvättstugebudord: Dela med dig!


/minilli

2008-06-09 / 19:13:37
Jul igen?

Hallå!? Är det ingen mer än jag som bryr sig om att det redan är jul? Se inlägg nedan:


2008-06-08 / 20:51:12
Julen varar till påska?



Följande annons hittades i Stadens lokala tidning i går den 7 juni. Julshow i konserthuset den 14 december! Jag fick teet i vrångstrupen när det i tidningen stod att det redan var dags att börja tänka på julklappar, julbord och julkonserter. Hur julkåt får man vara när det gäller förberedande planering inför december månad? Artisterna ovan vill väl vara säkra på att få flest sålda biljetter av alla julsshower nu när de är ute i så god tid. Men va fan! Det har inte ens varit midsommar än och om julen varar in till påska så är dessa herrar för sent ute!? Jag vill då inte tänka på detta än och kommer därför inte att köpa någon biljett till tillställningen ovan. Där gick deras PR-trick i stöpet hos en annars mycket julälskande person.

2008-06-08 / 20:08:41
Kommunikation2

Ja, idag gick det!

Blev det bättre?

Vet inte.


2008-06-07 / 21:20:04
Kommunikation

Nä, det går inte!

fanfanfanfanfan

2008-06-06 / 22:25:09
русский язык

Ryska! Jag vill så gärna kunna det språket! Någon gång i mitt liv ska jag lära mig det. Om det så bara rör sig om en mening. Men det strular ju till sig redan vid uttydandet av det ryska alfabetet. Där finns nämligen helt andra tecken än i vårt. För att röra till det än mer finns dessutom tecken som liknar våra men som uttalas helt annorlunda. Några beskrivande exempel är den ryska bokstaven в som uttalas [v] och н som uttalas [n] eller varför inte д som låter som ett svensk [d] eller ъ som är helt stumt, eller åtminstone finns inget svenskt motsvarande ljud för den bokstaven. Inte lätt!

Så slår det mig. En mening kan jag faktiskt:

я тебя люблю
[ja tebja ljublju]

Rakt översatt betyder det "Jag dig älskar". Vackert!

/минилли [minilli]

2008-06-03 / 19:29:39
Njutning

Så jag ser emmellan fingrarna igen
jag släcker alla lamporna & sen
kommer alla tusen nålarna
Ja dom säger att det här ar bra för oss
vill du följa eller spikas på ett kors
för dom räknar alla dårarna

VAD ÄR FRIHET? VAD ÄR FRIHET?
VAD ÄR FRIHET? VAD ÄR FRIHET?



En av mina favoritpoeter är Di Leva. Vackrare ordkombinationer återfinns inte hos många andra. Denna text kommer från albumet Tiden faller och är nummer två i sångordningen. Läs och njut, eller, Lyssna och njut.

/minilli

2008-06-02 / 22:40:10
Gratis my ass

-Ledarutbildningshajk på Vässarö. Detta är ett tillfälle ni inte får missa. Ni åker med gratis!!! sa de.


Jo, lägerkostnaden blir vi bjudna på. Tack tack! Men jag upptäckte idag att det tillkommer vissa omkostnader som jag inte räknat med. Enligt den packlista som alla deltagare fått måste detta införskaffas till lägret:

  • Scoutskjorta, helst två = ca 200 kr styck
  • Sovsäck (fixar en bättre begagnad) = 700kr
  • Regnställ för segelturer = minst 500 kr eller mer mer mer
  • Myggspray från apoteket = 98 kr
  • Öronproppar (för myggens skull enligt lägerkommittén) = kanske 20 kr
  • En redig kniv = har ingen aning om pris men det verkar inte helt billigt
  • En ryggsäck att stoppa allt i = från några hundralappar till många hundralappar

Total summa: nästan 2000 kronor.

2000 spänn, bara så där. Japp, gratis var det!


/minilli


2008-06-02 / 10:10:50
dum dum du dum

Denna sång är ett givet inslag på mitt framtida bröllop!



/minilli