Min värld är fylld av funderingar, drömmar, hjärnspöken, kärlek och poesi. Det yttrar sig som mina ljusa och mörka sidor. Dessa skriver jag   om för min egen skull, men självklart också för Dig som råkar trilla in i min värld. Du välkomnas att läsa mina åsikter och jag hoppas att du   reagerar på dem. Våga tycka! Det här är bara en blogg. Dela med dig av dina tankar vettja! Nu bär äventyret av till härliga Barcelona!

2010-02-28 / 21:50:46
Slösöndag

Ojoj, nu har jag sovit bort både lördag och söndag till följd av trevliga nätter. Igår blev det vårt första besök på en salsaklubb och det var riktigt roligt. Så värt att slösa bort en söndag på sömn =) Var det nån som sa grammatiktenta? Imorgon!! Det löser sig nog.. Den vakna tiden idag har jag ätit alldeles för mycket, sprungit brevid Dani på sin scooter längs med stranden och njutit av att det var 20 grader varmt klockan sex på kvällen =) Underbara slösöndag.

 

 

 

 

/minilli

 


2010-02-27 / 13:02:05
Hoy llevo un mes en Barcelona




...och jag älskart!

/minilli

2010-02-27 / 04:46:28
Vilse i pannkakan blev superkväll

Taggade inför att se ett spanskt ska-band spela ikväll, drog vi till metron. Elva stationer senare klev vi av och hamnade i en sömnig förort. Efter att ha snurrat några varv i korsningen vid metrouppgången frågade vi tillslut en busschafför om väganvisning. Gott om tid, spelningen börjar om en halvtimme. Försök att hitta gatunummer i Spanien. Svårt. Vi frågade återigen om vägen i en liten supermercado. Var ligger nr 256? Eller var det 265? Vi forstsatte. Och fortsatte. Ochgick tillbaka. Ooooch fortsatte igen. Tills vi kom till slutet på gatan utan att hitta någon klubb eller skaband. Istället hittade vi en rondell, ett tågspår, vägarbete och en fotbollsplan med tre matcher igång. Flickorna ville titta på män i shorts och jag följde med och var den som blev träffade av bollen. Då åkte vi hem igen. Elva stationer. Färdkost: fyra kakor från ovannämnt supermercado.

Eftersom en fredagskväll helst får sluta med något roligare än metroåkning gick vi till The Templebar där ett band fyllde lokalen med bra musik. Ölen var dyr men det kompenserades av sångaren, "trummisen", basisten och gitarristen. Vi såg till att vara tillräckligt coola för att få bandet att komma fram till oss efter sin spelning.Det gjorde de =) och jag pratade spanska med samtliga!!! Muy bien =) Så, "trummisen" och gitarristen, plus deras vän, tog oss vidare till ett rökigt The pipe där vi visst råkade sitta tills klockan var efter fyra. En mycket förvirrad kväll blev en mycket trevlig natt och nu ska jag sova för att orka plugga verb imorgon, och fonetik, och se ett visst coverband spela =)

Buenas noches

/minilli

2010-02-24 / 21:58:56
Sol, grammatik, park och Barrio Gótico

Härliga sol som förgyllde dagen.

Och grammatikboken var med till parken!

 

Översättningsexperter!

 

Romerska tempelrester. Fyra pelare är det enda som återstår.


Katedralen med de vackra byggkranarna


Rester av den mur som en gång omringade hela Barcelona.


Kanske det mest spännande vi gick förbi
under vår guidade tur i Barrio Gótico


/minilli

2010-02-23 / 19:27:19
Gatukonst

 



 


2010-02-22 / 20:52:43
Utan frukost försmäktar jag i detta land

Jag väcktes kl 08.09 av en hurtig Maria som drog med mig och Ida på morgonpromenad. Vi gick ner till stranden där vi dröjde ett tag för att fylla fickorna med fina stenar. Jag kan inte få nog av sådana små konstverk, men jag antar att jag får lägga tillbaka dem på stranden innan jag åker hem till Sverige, för de lär inte få plats i någon av resväskorna. På vägen hem gick vi förbi mataffären. Det var den egentliga anledningen till vår promenad, frukosten var nämligen slut. De öppnade dock inte förrän kl 10 så vi satt en stund på en bänk på Ramblan och såg på när de levande statyerna sminkade sig, fäste vingar på ryggen och borstade pälsen. Väl inne på Carrefour var det shopping för livet som gällde. Vrålhungern tog över! Det är inte billigt att handla på tom mage. 30 euro fattigare och en timme senare fick jag äntligen äta frukost. Det var lycka ska ni veta =)

Ätandes i Parc Güell

/minilli

2010-02-20 / 23:08:29
4-0 och jag var där

Härlig stämning på Camp Nou när tusentals människor hurrade  över FCB's vinst. 4-0 och jag och Mackan var där =)



Men Zlatan, var var du?

2010-02-18 / 23:56:31
Födelsedagen

Skönsång, ett fång rosor, fruksallad och paket på sängen utgjorde en toppenstart på en toppendag. Stackars Dani som var sjuk skickade sina gratulationer genom sovrumsväggen. Minus grammatiken och toalettsaneringen njöt jag i fulla drag denna dag. Marcus och jag flanerade på ramblan och födelsedagsshoppade. Men det var först idag som jag hittade den perfekta presenten att önska mig från honom, och den öppnade jag överraskat nu ikväll =)

Kalaset hölls på Taller de Tapas (en krog som gärna skryter med hur många gäster de har och låter sällskap som bokat bord vänta i 35 minuter). Riktigt mumsigt mat och trevligt sällskap. Marcus, Ida, Maria, Linda och Angie förgyllde min kväll.  Efter tre veckor vet de redan att jag är en kattnörd och Angie och Linda gav mig en väggalmanacka med katter. Den piffar nu till dörren i mitt rum  =)

Rosfånget

Fördrink hemma

Paketöppning på restaurangen

Angie, Linda och Maria



Tack för alla gratulationer igår!

Puss!/ Milla

2010-02-18 / 23:09:30
Det regnar aldrig i Barcelona

En underbar solig dag har Barcelona erbjutit idag. Dessa ljusa timmar har jag suttit i soffan med näsan i historiaboken och sedan i ett kvavt klassrum med näsan i samma bok. Men när klockan slog fem fick jag äntligen bli ledig. Marcus och jag har flanerat på stan, shoppat, ätit bamsemegaportioner thaimat, shoppat lite till och myst hela kvällen. En födelsedagspresent fick jag välja mig också =) Regnat har det absolut inte gjort! Det regnar aldrig i Barcelona! Undrar bara varför vi var så blöta när vi kom hem?

Hungrig Marcus...                                                             Mätt Marcus!!

/minilli

2010-02-16 / 23:13:22
Tapas och Zlatan

Det förra inlägget var så deppigt så här kommer ett kul också, som kompensation. Jag gillar symmetri nämligen. Imorgon fyller jag år och det firas på tapasbar. 25 tapas för 25 år, eller liknande. Det var skoj nummer ett. Nummer två är att jag och Marcus ska till Camp Nou på lördag. FCB, hemmamatch, ZLATAN! Underbart kan livet också vara =)



...och mössen ska jag träna upp till dansmöss och ställa ut på Rambla Raval för att tjäna storkovan!

/minilli

2010-02-16 / 22:48:44
Gråt inte över dålig paella

Man lär sig nytt här i Spanien. Som ordspråket ovan, vilket jag nyss uppfann. Jag och Marcus tänkte mysa lite på stan ikväll och skulle äta paella på en resaurang i hamnen. Big mistake! Den dyra paellan fick mig nästan att börja gråta. Den besod av ris, frysta ärter och tre räkor MED skal. Smart att behöva plocka upp dem ur den kladdiga såsen och bränna fingrarna när man skulle skala dem. Inget att tvätta händerna eller torka sig med heller, det fick jag lov att säga till om. Som bekant är jag lättretlig när jag är hungrig och det blev inte bättre humör av detta.

Och så kommer jag hem och konstaterar att vi har möss i köket! Om man nu inte ska gråta över dålig paella så är detta i alla fall något att storgråta över. Om magsjukan är tillbaka hos en av oss också. Buhuu :(

/minilli

2010-02-15 / 11:51:48
Queda dos días

En el miércoles cumplo 25 años. !Dios mío! Pronto voy a ser una vieja ;)

2010-02-10 / 21:11:52
Estudiando

Med katten Sal i mitt knä har jag idag lärt mig lite om Spaniens historia
från ca 800-tal tills det att romarna förlorde sitt grepp om spanska halvön.
(Obs! Detta är ett bildbevis på att jag faktikst pluggar när jag är här!)


/minilli

2010-02-09 / 22:01:15
Me siento mejor

För första gången på två dygn har jag äntligen ätit ett ordenligt mål mat. Det känns lite konstigt! Men det var  välbehövligt för på grund av denna supersvält tappade jag nästan byxorna på väg till skolan idag. Idas smarriga aprikoskyckling räddade mig från att gå under.

För övrigt regnar det i Barcelona. Till helgen är det bättre väder beställt för då kommer goding på besök och så är det karneval i en by utanför staden (ok, jag kan inte stava namnet! Något på S...)


Kram alla!
/minilli


2010-02-08 / 10:39:27
Mardrömmar

Komboskap med fyra tjejer i en lägenhet har i mångt och mycket varit lyckat hittills. Den enda egentliga fasan är att vi bara har ett badrum (Fördom: vi skulle behöva ett var!) Men att vi bara haft en toalett blev egentligen inte en mardröm förrän igår natt. Tre magssjuka tjejer på en toa är inte kul! Jag har spungit ut och in hela natten, och utanför dörren stod skurhinken som en nödlösning om toan skulle vara upptagen när näste man behöver in. Känner mig lite ynklig nu och har ont i hela kroppen. Borde göra grammatikläxan men det blir nog till att läsa en bok i sängen i stället.

/ynklingen minilli


2010-02-07 / 11:25:56
Tänk att få bo i ett hus fullt av katter

Det är så roligt med all väggkonst i denna stad. På vägen hem från

matvarubutiken Carrefour går jag till exempel föbi ett katthus. Jag

blir lika glad varje gång jag ser det. Kattnörd som jag är!

/minilli


2010-02-05 / 17:29:47
Konsten att bli spansk: Del 1


Gå salsakurs!

Den något gordito mannen i blå tröja kom in i rummet där biljardborden hade skjutits år sidan för att göra plats åt danskursen. Han tittade på de fem något stela och fnittriga tjererna på främre raden, egenligen den enda raden i rummet, i ett hörn bakom dem satt också ett par. När han satt på musiken stömmade det dock till lite fler personer och snart var den lilla golvytan i rummet täckt av fötter som ställdes i grundposition. Mannen log och visade sedan de förförande stegen som fick hela dansgolvet att släppa loss. Rymmet fylldes av musik, takter, skratt, svett och kanske lite passion. Detta var salsa!

Det var länge sedan jag hade en så rolig kväll ute som igår. Fem tjejer bestämde sig för att gå på salsakurs som hölls på len lokala irländska (!) puben. Vi värmde upp med en drink men fick ändå kalla fötter när vi märkte att vi var de enda personerna i lokalen. Men vi tänkte att hellre skämmas här än att vi inte kan stegen när vi sedan ska besöka en riktig salsaklubb. Turligt nog slöt fler upp i lokalen när musiken kom igång och stelt började vi vicka våra höfter efter lärarens anvisningar. Det var bara att släppa loss och låtsas att man kunde så gick det riktigt bra. Hur kul som helst! Att dansa med partner var svårare då jag bjöds upp av en stel argentinare som inte kunde stegen! (kom han verkligen från latinamerika?) När Ida bjöd upp mig gick det bättre och vi dansade oss svettiga och var grymt nöjda med vårt första steg mot att ta del av den spanska kulturen.

Salsakurs: check!

/minilli

2010-02-05 / 11:33:48
Första skolveckan

Det har gått en vecka sedan vi kom till Barcelona. Skolan började i tisdags med introduktion på svenska. Skönt med en sådan mjukstart. På onsdagen startade dock allvaret med grammatik på endast spanska. Det gick lyckligtvis riktigt bra att förstå läraren som är en härlig och sympatisk kvinna. Värre var det när vi kom fram till högläsningen av ett informationspapper hon delat ut till klassen. Shit vad man läser fel när man är nervös. Fast jag kan. Typiskt! Gårdagens torsdagslektioner bjöd på konversation och historia. Vi fick träffa en ny lärare, också hon rolig och sympatisk. På hennes konversationslektion var det enda vi gjorde att prata prata prata. Vi fick ställa frågor till henne om hennes liv och berätta lite om oss själva. Det var riktigt roligt att jag kunde förstå när alla pratade, men det är svårare att själv uttrycka sig.

Sammanfattningsvis har det varit en bra vecka med många nya intryck. Barcelona är verkligen en fantastisk stad och som jag sa på koversationslektionen så är jag här både för att lära mig språket och för att lära känna staden. Idag blir det lite plugg på förmiddagen (oj, som snart är slut!) och sedan en shoppingtur =)

Kram på er alla hemma i snöiga Sverige!

/minilli

2010-02-01 / 23:05:05
Beach 2010

Det är bra med kyla. Vi har det så kallt i lägenheten att vi måste röra oss, mycket, för att få upp värmen. Så med benböj, armhävningar, situps, plankan och rumpövningar som enligt Maria ger de tajtaste skinkorna du sett, aktiverar vi oss här hemma. Långa raska promenader är också bra för att hålla värmen, det är nämligen varmare ute ;) Som belöning blir det nu te och kanske lite popcorn!



Det är trångt där vi bor så man får ha benen i hallen och huvudet i
Danis rum för att få plats att göra Marias rumpövning...                 


/minilli