Min värld är fylld av funderingar, drömmar, hjärnspöken, kärlek och poesi. Det yttrar sig som mina ljusa och mörka sidor. Dessa skriver jag   om för min egen skull, men självklart också för Dig som råkar trilla in i min värld. Du välkomnas att läsa mina åsikter och jag hoppas att du   reagerar på dem. Våga tycka! Det här är bara en blogg. Dela med dig av dina tankar vettja! Nu bär äventyret av till härliga Barcelona!

2010-01-31 / 15:09:06
Utflykt, bajsman och tapas

Gårdagen var underbar. En utflykt till Parc Güell med picnic i väskan blev ännu bättre av att vi kunde sitta i gräset bland vårblommorna och njuta av solen. Det var en perfekt kombination av konst, natur, utsikt och trevligt sällskap. Vi gick hem, en lååång väg, och på Placa Catalunya träffade vi en man som matade duvorna. Vi undrade varför han var möglig på sitt flintskalliga huvud, men det visade sig vara en massa bajs! Senare på kvällen åt vi tapas som om vi aldrig sett mat förut. Delikat! Vidare till en takvåning där antalet trappseteg upp dit gav oss mjölksyra i ben och tår. Som avslutning gick vi till The Gallery. Det var ett antiklimax på grund av den kassa musiken och de stela(!) spanjorerna. Det var för sjuttong ingen som dansade på dansgolvet, de bara stod där. Kul hade vi ändå och natten hann bli morgon innan vi kom hem.

 

/minilli


2010-01-29 / 20:31:04
El primero viernes en Barcelona

Första fredagkvällen i Barcelona. Vi är ett stort gäng som ska träffas för lite öl och vin i spansk anda. Fem tjejer ska bestämma sig för en outfit och dela på badrummet. Det lär ta ett par timmar. Men jag har så trevliga sambos så för övrigt är det inga problem med att bo trångt =)


2010-01-29 / 00:45:43
Mi habitación

Lägenheten var till en början en besvikelse. Den var mycket mindre än förväntat, fruktansvärt skitigt och inte så fullt utrustat som vi trodde (trasiga, smutsiga eller icke existerande artiklar). Men nu när vi har städat bort lager av damm, investerat lite bling från Ikea och bott här ett dygn så känns det bättre. Efter dagens äventyr på staden, vattenläcka i köket, en propp som gått och filmkväll i soffan känns det bra att krypa in i min egna lilla vrå för att sova. Det är verkligen liitet, men naggande gott =)

 

/minilli



2010-01-28 / 22:49:04
uppdatering

Min nya snygga design som rosamartina har fixat ser du om du trycker på F5 =)

Jag funderar på att skaffa en resedagbok. Eller är det drygt. Kanske räcker blogg och facebook...

/minilli

2010-01-28 / 16:03:19
S*tans kallt!

Det är så kallt i vår lägenhet. Det är så kallt att när jag hade duschat och satt med blött hår framför datorn fick jag brainfreeze!

/minilli

2010-01-28 / 16:02:59
S*tans kallt!

Det är så kallt i vår lägenhet. Det är så kallt att när jag hade duschat och satt med blött hår framför datorn fick jag brainfreeze!

/minilli

2010-01-27 / 22:40:54
Ahora estoy en mi piso nuevo

Äntligen är vi framme. Efter en lång natt, lång resa, nya roliga människor, besvikelse, IKEA, gladare igen, gör vi iordning te och förbereder oss inför nästa veckas lektioner. Underbart att vara här!

Puss och kram på er alla!

/minilli

2010-01-26 / 20:17:16
Bara några timmar kvar

Jag har inte tänkt gå och lägga mig inatt. Det finns en del kvar att städa men packningen är i alla fall klar. Det blev två väskor á 19,7 och 20, 4 kilo. Om jag sitter på resväskorna så går de att stänga. Nervositeten ligger latent under ytan men jag håller den i schakt med familjen som sällskap och te i massor. Jag börjar förstå: JAG SKA FLYTTA TILL BARCELONA!

En ny kategori dyker upp idag. Den heter minilli på äventyr och där kan du förlja min resa till Barcelona och läsa om mina möten med folket, kulturen och språket.

Cuando vuelvo a Suecia voy a hablar español mejor que ahora =)

/minilli

2010-01-24 / 09:04:39
Hört på radion


- Hur väcker man Lady gaga?
- Poke her face!

Hahahahah
Tack morgonpasset!

2010-01-19 / 16:21:00
Jaaaaaaaa

Ny singel spelas för första gången på P3Guld ikväll och ny skiva kommer i april!
Jag är så lycklig =D

Klickbar bild (Johnossi.com)


2010-01-19 / 15:38:29
två timmar på toa

Är du en långsittare? Själv har jag suttit två timmar på toastolen idag. Inte på grund av magproblem. Toalocket har varit nedfällt hela tiden! Det jag har gjort är en total utrensning av mitt badrumsskåp. Jäklar så mycket pinaler det får plats på två hyllor under handfatet (...och skåpet bakom bardumsspegeln har jag inte ens öppnat än). Det gömde sig diverse spännande ting där under som jag nu har kastat. För vad ska jag med tomma förpackningar, gammal medicin, luddiga tops och tusen oanvända necesärer till?

Vad ägnar du dig åt när du sitter på porslinstronen?

/minilli

2010-01-16 / 10:54:47
Hej då-kalas

Kalas är alltid trevligt. Att säga hej då är alltid sorgligt. Att slå ihop de två till ett hej då-kalas kan alltså bli antingen eller, eller både och. Jag hoppas på en trevlig kväll utan sorg, för vi ses ju alla i sommar igen =) Kram på er vänner, jag älskar er!

/minilli

2010-01-15 / 16:34:55
Om flyttpackning

Med knappa två veckor kvar till Barcelonaflytten har det blivit dags att packa sig ur lägenheten. Vad jag ska ha med mig i två resväskor till Barcelona har jag ännu inte börjat tänka på, men diverse saker som absolut inte ska med har jag börjat lägga i flyttkartonger som täcker hela vardagsrummet. Det är spännande vad man kan hitta i sina gömmor. Jag är i stor behov av utrensning när jag hittar saker som dessa i skåp, lådor, tidskriftsamlare och skafferi:

  • Idolplancher a la 90-tal med BSB, Spicegirls och Leo <3
  • Gammalt godis från Karibienresan 2008
  • Gamla Cosmo från förra decenniet
  • Stenhårda torkade plommon från februari förra året
  • 10 (tusen) halvfulla anteckningsblock
/minilli

2010-01-14 / 21:56:48
I <3 svtplay

Gratis TV
Se när du vill
Flera program i min smak
Jst nu: London Live =)

Toppen!

/minilli

2010-01-14 / 10:05:29
Tack tack hemskt mycket tack och inget annant än tack!

Jag extraknäcker inom ett serviceyrke. Det är många gånger roligt och nästan lika måna gånger enerverande. Det första jag fick lära mig (för sju år sedan!!) var att vi ska säga "tack" när kunden har betalat. Underförstått "tack för att du handlar i vår butik". En trevlig policy tycker jag. Men jag har upptäckt att jag blivit hjärntvättad under dessa år och kan nu därför inte säga annat än tack till alla på jobbet, även i andra situationer. Det kan leda till meningsbyten som dessa:

Kund: Ursäkta var finns rostad lök?
Jag: Jag kan visa dig, här är den.
Kund: Tack så mycket!
Jag: Tack tack!

eller

Irriterad kund:Det är slut på tejp vid paketinslagningen!
Jag: Oj då! Då ska jag ringa efter jouren så att de kan fylla på. Låna min tejprulle så länge.
Irriterad kund: Ja, bra.
Jag: Tack så mycket!

eller

Arbetskamrat: Kan du räcka mig tidningen?
Jag: Javisst! (räcker över tidningen)
Arbetskamrat: Tack!
Jag: Tack!

Jag avslutar allt med tack. Även när det egentligen är jag som ska säga varsågod, så sker automatiskt en omformatering av ordet i munnen och ut kommer ett tack! Även i mitt privatliv sker detta och jag upplever det irriterande att inte kunna säga annat. Det var bara det jag ville säga. Tack för att ni läste!

/minilli

2010-01-12 / 22:49:19
Välkommen till världen

2010-01-11


2010-01-11 / 23:15:33
Kvällens bästa!

Mannen försöker imponera! Det är så han vinner mitt hjärta. Han tar sats och kastar en bit choklad upp i luften för att fånga den i munnen. Impressive, I know! Men det som händer är inte en tjusig saltomortal med kvick fångs mellan tänderna. Chokladbiten flyger upp...och fastnar i min taklampa! Hahaha =) Jag blev otroligt imponerad och självklart vann han hela mitt hjärta med den snygga vändningen på ett lite klent flirtknep.

/minilli

2010-01-06 / 10:18:46
No trepassing

violators will be shot,
survivors will be shot again.


~på en skylt in till köket på lokala puben

2010-01-04 / 16:58:21
Nu dör jag

Först försod jag inte vad som lät. Förstod inte obehaget jag kände. Nu dör jag, hann jag tänka. Det stormade förbi mig i över 100 km i timmen. Tåget. Jag skakade till av vibrationerna. Sedan var det förbi. Två och en halv meter ovanför mig passerade stockholmståget och jag insåg att jag var säker på min plats strax under viadukten. Men jävlar vad rädd jag blev. Härliga vinterpromenader kan vara ack så skrämmande.

/minilli

2010-01-02 / 21:12:36
Pulkarace

Galna kusiner lurade mig till pulkabacken. Nu har jag så jävla ont i ryggen! Som tröst ska jag ge mig tilåtelse att äta cheddarostskivor UTAN bröd till. Bara ost =) Och en film. Mmmm

/minilli