Min värld är fylld av funderingar, drömmar, hjärnspöken, kärlek och poesi. Det yttrar sig som mina ljusa och mörka sidor. Dessa skriver jag   om för min egen skull, men självklart också för Dig som råkar trilla in i min värld. Du välkomnas att läsa mina åsikter och jag hoppas att du   reagerar på dem. Våga tycka! Det här är bara en blogg. Dela med dig av dina tankar vettja! Nu bär äventyret av till härliga Barcelona!

2008-04-29 / 23:02:42
Två mil cykelsadel

Jag är så himla stolt över mig själv idag! Jag har utmanat mig och mina gränser rejält. Efter en kortare visit på skolan tog jag min cykel och trampade iväg - en hel mil. Som belöning fick jag träffa en god vän som jag inte sett på alldelses för länge. Hon bor i Örtagården utanför stan och det var alltså destinationen för min cykeltur. Fick också träffa lilla Kasper, snart tre månader, samt söta Nova som redan pratar för fullt. Lite blyg var hon förståerligt nog då hon inte träffat mig på länge. Timmarna där gick fort och då var det minsann bara att trampa hem igen - en mil till. Jag har väl aldrig i mitt liv cyklat så långt på en dag.

Dagens höjdpunkt: Resmålet! Tack Jennifer =)
Dagens bottennapp: En kilometer cykeltur i bajslukt!

Orkade efter detta inte ta mig till kvällsaktiviteterna på annat sätt än med bil. Det är nämligen så att jag på tisdagar är scoutledare för miniorer, barn mellan sju och nio år. Idag var temat vatten och vi fiskade efter småkryp och grus i mälaren. Riktigt spännande även om fynden blev få. Alla barn lyckades trots uppkavlade byxben bli blöta långt ovanför kväna. Det kallar jag engagemang!

Kvällens höjdpunkt: Barnen =)
Kvällens bottennapp: Småkrypen!

Jag är nog inte scout i grund och botten för jag hatar småkryp och när jag kom hem kändes det som att det kröp överallt. Det var inte bara fantasier. Jag hittade faktiskt en liten rackare i min BH. Hur det perversa krypet kom in där kan jag inte förstå, men det var säkert varmt och mysigt. Nu ska jag sova med resternade av dessa äckliga kryp som kanske till min fasa finns i sängen. HUA!

/minilli

2008-04-28 / 22:18:26
Svett och träningskläder

Herregud hur svettig kan man bli av ett medelpass på friskis & svettis. Nog för att själva namnet varnar för kroppsvätskor men jag tror jag slog rekord idag. Det riktigt ångade i hela salen för övrigt och ledaren var galet entusiastisk så man rycktes med i alla jobbiga övningar. Med tanke på senaste inlägget kommer inga bilder på mina svettiga byxor (!) att läggas ut här, så utlämnande är jag nog inte. Men för er med fantasi - tänk storlek handflata.

Jag funderade över det här med träningskläder och övriga assocearer idag. Man behöver inte sminka sig för att gå till gymet. Inte krävs det att man har det senaste modet inom träningsvärlden för att bli insläppt på passet. Ingen påstår heller att märket på dina kläder måste vara Nike, Umbro, Reebok, Puma you name it. Du tränar för din egen skull och ska ändå bara svettas i en timme. Men - jag måste säga att jag ändå tycker att det blir liiite roligare att ta sig iväg till träningen och svettas med 100 andra personer om jag känner mig lite piffig och fräsh från början (efter ett pass hjälper inte vad man har på sig - du är ändå en sunkig svettbomb). Därför går gamla avdankade T-shirts med reklamtryck, mjukisbrallor med häng, cykelbyxor samt tubsockor bort för mig. Jag vill ha schysst sittande, gärna svettdöljande, tvättmedelsluktande kläder när jag jympar. Jag lämnar sminket hemma men har gärna en bra hårdag på gymet.  Det är väl inte för myckert begärt. Nu åker mina kläder i tvätten och mig själv stoppar jag först i duschen och sedan i sängen.

I morgon är det C-uppsats som gäller. Även det kan vara svettigt värre!
/minilli

2008-04-27 / 20:29:57
Utlämnande läsning?

Jag läste idag i en kvällstidningskrönika att den bästa bloggaren är den som lämnar ut sig själv till läsaren. Och då handlar det inte om torra logganteckningar över vad man har handlat eller hur mycket man åt till lunch.Det ska kännas som att smygläsa någons dagbok menar krönikören. Jaha. Men jag skriver inte dagbok och jag tror inte att man ska lämna ut allt för mycket heller. Ingen vill väl veta hur min PMS yttrar sig, hur jag står och gråter på bensinmacken och sånt. Eller? Det kanske ÄR jättespännande. Okej! Låt gå för det då. Jag kan gå med på att dela med mig av mina tankar och funderingar, både udda, galna och kloka, samt diverse pinsamheter eller storheter jag stöter på i vardagen. Det kan ni få veta allt om. Men jag drar en gräns vid toa och sovrum. Där vill jag vara ifred eller max dela utrymmet med en till. Så om jag gör bort mig på jobbet eller kommer på hur man bäst går tillväga för att lycksas sjunga med stängd mun så blir det här det står först. Men vad mina fisar luktar eller vilka sänglekar som är skojjigast det håller jag för mig själv!

Nu mina vänner är det dags för parlamentet =)
Ha de!

2008-04-25 / 09:22:32
Födelsedag snart

Lillasyster fyller 20 i morgon!!!!!!!!!! När blev hon så stor? Jag har haft beslutsångest om present men nu har jag bestämt mig. Eller nästan.... Hon får helt enkelt välja mellan två saker för båda är så bra! Men hon får bara en =) hehe

Snart kommer mitt nya kyl/frys-skåp (hm, undrar om kan kan skriva så). Måste alltså tömma det gamla och lägga innehållet i kylväskor för skåpet ska kyl/frysgubben ta med sig till tippen. Ska försöka stuva ner lite frysta grönsaker i mammas frys också. Och leta skarvsladd. Mycket att göra nu.

Hörs!
/minilli

2008-04-24 / 22:48:20
En nischad blogg?

Jag funderade idag över att många av de bloggar som har många läsare är nischade på något sätt. Min uppfattning är att det ska handla om mode, mammor, foto eller något sådant för att locka besökare. Kanske är det så. Om jag skulle välja en egen specialisering för min blogg skulle det inte bli något av det ovan för jag har varken barn, fotointresse eller tid att vara först med det nya modet. Det läser jag i stället gärna om hos andra. Min blogg skulle bli en poesibok. Det låter lite vackert och jag tycker om att skriva. Vad jag vet finns inte heller något liknande (rätta mig om jag har fel) och därför borde ju poesiälskande bloggare flockas hos mig =)

Men när jag funderade vidare över hur det skule vara att skriva en dikt om dagen kom jag fram till följande:

Att skriva en dikt om dagen
Att pressa fram orden
Att klämma ut det som väntas
Skulle vara som att gå på toa
fast än du inte är bajsnödig
Du kämpar
kanske utan resultat
eller så blir det troligen bara skit


Kanske inte riktigt så deprimerande men det jag menar är att poesi inte kan tvingas fram. Därför kommer min blogg inte att innehålla en dikt om dagen. Väl kommer där att i fortsättning ges utrymme för mina och andras verk och dessa finnes för den intresserade under kategorin Poesi. Logiskt och bra! Eftersom att dagens resultat redan är producerat ovan blir det inget mer nu.


Ta hand om er!
/minilli

2008-04-18 / 08:47:36
Ett försök...

Bilden

Avbilden

Bilden av urbilden

Ur bilden klev varelsen

Kallad människan

Den bildade

Den avbildade

Den avbildande

Där börjar det om

Ett kretslopp av reproduktion

Allt med botten i urbilden

Bilden bildar avbilder

Ger sken av nyskapande
_______________________


2008-04-16 / 20:08:19
Onsdag!!!

Idag börjar det =) Jag har bokat TV:n från kl halv nio. Det blir Filmkrönika, Tyra Banks och Singelkvinnorna med stor S.

Jag har letar kylskåp idag och det blir dyrt. Alltså jättebra att jag har blivit av med nästan 2000 på mitt skimmade kort!! eller inte!! Det blev dock inget kylskåp idag, däremot en kameraväska. Lättare att bära hem. Den var blå med blommor på.

Borde skriva om den politiska debatten kring slöjan i Turkiet nu men jag har liksom ingen inspiration. Jag skulle behöva en personlig musa som kunde hjälpa mig. Fick tillbaka en annan uppgift idag, den om bl.a. ekofeministen och jag fick stort A av magistern =) hihi

Nä, jag ska nog söka lite kurser i företagsekonomi till emma nu för mycket annat lär det inte bli gjort. Nu ringer goding...

Kram kram

2008-04-14 / 22:25:03
Ny favvo och Loa i TV

Jag har hittat min nya favoritserie. Tack trean för Cashmere mafia! Jag såg första avsnittet idag och blev fast direkt. På ett sätt kände jag igen så mycket men det blev inte upprepning av något gamalt utan en ny variant i lyxig förpackning. Att alla är så vackra gör bara saken bättre. Hihi.
     En annan serie som börjar denna vecka (skriv upp onsdag kl 22 flickor!!) är en gammal goding. Sex and the city är tillbaka. Till min stora förtjusning! Jag har länge önskat mig boxen men än så länge har jag bara den sista säsongen. Onsdagen är därför härmed helig och inga andra aktiviteter tillåts då i mitt vardagsrum. FAN, jag kom just på att det är måndag idag. (smart tjej!) Det innebär att jag bara kan se min nya favvoserie varannan gång eftersom att jag jobbar på måndagar ojämna veckor. Typiskt! Glädjeruset gick nu över lite, men jag har ju onsdagarna att se fram emot i alla fall =)
     Jag lovade Jennifer att skriva om en annan TV-upplevelse. Min söndagkväll var nämligen ett entimmesmöte med Loa Falkman. Jag, pojvännen och hans föräldrar satt uppradade i soffan och såg en dokumentär om denne skön(?)sjungande herre som tydligen varit aktiv på världsscenen i 35 år. Jag går inte in på hur det kom sig att vi hamnade framför detta program... Han visade sig dock faktisk vara riktigt rolig med en härlig självdistans och jag trodde väl aldrig att jag skulle säga detta men - Heja Loa!!!


2008-04-12 / 20:29:43
KOTTE!!!!

Helvets jäfvla förbannade (sen kunde jag inge fler) KOTTE! Jag är så arg och ledsen! Idioter till as har skimmat mitt bankkort (även pojkvännens faktiskt) och jag har till följd av detta blivit av med 1800 kr. Det var tänk t att jag skulle leva på de pengarna fram till kommande löning men nu har jag bara 9 kronor kvar på kontot. Hurra! (IRONI) Pojkvännen kommer att få ersättning men jag vet inte om min bank (Ica) har den policyn. Det får jag svar på på måndag. Korthelvetet är i alla fall spärrat nu så för er idioter i jävla Lugansk eller var fan det var - NI KAN INTE SNYLTA PÅ MIG LÄNGRE!!! Så det så! Jag som var på gott humör innan jag kollade kontot. Bloggen fick bli en avreagerande bajstext i stället för blomdoftande glatt. Nu ska jag se på körslaget och låta mamsen göra mig på bättre humör. För i helvete!

2008-04-11 / 22:35:14
Ny design

Tack min söta Jennifer för världens piffigaste, sötaste, underbaraste design! Nu är min blogg en hallondoftande dröm väl värd ett besök!

Här hittar ni Jennifers blogg!

2008-04-06 / 22:21:34
Damm damm damm

Detta var första helt lediga helgen på flera veckor och det har varit underbart. Hade kul på Arosfortet med jobbet i fredags vilket resulterade i en sistaplats, men det var riktigt kul ändå. Lördagen var lugn med träning på förmiddagen och lunch hos mamma och pappa. Kvällen blev en myskväll, promenad i skogen och mys i godings soffa. Idag blev det sovmorgon och så har duktiga jag städat =)

     Jag avslutade min VFU i fredags och det kommer att bli riktigt tomt att inte få gå till skolan på måndag. Jag har verkligen haft min roligaste praktik hittills =) Jag kommer att sakna eleverna, Lena och skolmiljön. Det kan nog hända att jag tar mig en tur dit på eget bevåg.

     Just nu lyssnar jag på Sara Kaderfors bok Fågelbovägen 32 och jag måste säga att jag föraktar kvinnan det handlar om. Dessutom påminner boken om Nick Hornbys bok En god människa. Den hade jag svårt att gilla på grund av huvudkaraktären och det är likadant i Kaderfors fall. Jag blir så arg på Karin! Hoppas hon bättrar sig...annars...kanske jag slutar läsa! Jag menar lyssna! Det är så behändigt med ljudböcker för då kan man dammtorka och plocka undan i hela lägenheten utan att ha tråkigt. Rekommenderas!


Det var allt. Nu ska jag återvända till boken.

/minilli


2008-04-01 / 20:30:10
Äntligen!

Trodde  inte i början av min blogg att jag skulle sakna den om jag inte skulle ha tillgång till den någong gång. Nu vet jag att sanningen är en annan då jag efter flera dagars strul med bloggen har fått skrivklåda i fingrarna. Äntligen får jag skriva av mig lite igen. Det betyder inte att jag har nått värst vidare viktigt att skriva, men ändå!

Höll två lektioner idag. Den sista var en extralektion som låg utöver elevernas ordinarie schema. Frågvisa som de var i en grupp undrade de varför det hade lagts till en timme. Full av kloka svar påpekade jag att de missat en lektion på grund av långfredagen och för att de skulle hinna få alla lektioner de behöver inför provet denna vecka lades en extra lektion in. Men kan vi inte få uppgifter att göra hemma blev responsen på mitt argument. Nej, ni klarar er inte utan mig tyckte jag. Jo, det gör vi! Jaha! Så fick man veta att man är ersättbar och ganska obetydlig ibland. Så kan skolvärlden vara. Jag misströstar dock inte. Fick ju veta av en annan elev att jag var snygg i håret idag! tack tack! Ingen kan få allt är det jag lär av dagen. Jag må vara utbytbar men jag har en snygg kalufs =)

Förresten måstre jag berätta att jag idag har tagit tag i mitt liv! Jag förnyade jympingkortet på Friskis och svettades sedan glatt i grupp i en timme. Känner mig väldigt stolt! Riktar ett tack till Jennifer som drog iväg mig dit.

Ja, det var allt. Nu är det tid för te, kaka (förfallet börjar redan efter dagens träning) och snart House på fyran.

/minilli