Min värld är fylld av funderingar, drömmar, hjärnspöken, kärlek och poesi. Det yttrar sig som mina ljusa och mörka sidor. Dessa skriver jag   om för min egen skull, men självklart också för Dig som råkar trilla in i min värld. Du välkomnas att läsa mina åsikter och jag hoppas att du   reagerar på dem. Våga tycka! Det här är bara en blogg. Dela med dig av dina tankar vettja! Nu bär äventyret av till härliga Barcelona!

2011-01-19 / 21:05:49
Kära elever

om ni har tillgång till facit under provet och ändå inte uppnår alla g-kriterier är det inte mitt fel att ni får ig. Det hjälper inte att ni skriker på mig när ni får resultatet. Gör om, gör rätt! Då lovar jag att det blir godkänt.

2011-01-10 / 21:18:00
Äta bör man...

...annars blir man sur och tvär på elever som inte kan lyssna på lektionerna.

Eller nä!

Sur och tvär blir jag ju ändå när det gör så!

2011-01-05 / 21:51:54
Dramaten

Dramaten är:

1. en kulturell instans jag hoppas kunna besöka i vår.
och
2. en mycket smart lösning på "jag måste storhandla men har ingen bil"-problemet. Vill ha!

DRAMATEN



2011-01-04 / 21:36:35
Drömmen om ett leende

Jag ser dokumentären på fyran och påminns om att hur ojämlik värden är. Vi har så olika förutsättningar. Ta aldrig något för givet, inte ens förmågan att le!

/minilli

2011-01-02 / 20:14:16
och 2010 blev 2011

2010 bjöd på äventyr.

I januari flyttade jag till ett annat land. Det blev fyra månader i Barcelona. Ett nytt språk och många vänner rikare kom jag tillbaka till Sverige i juni. Första juli blev jag sambo och flyttade återigen till en ny stad. Jag trivs alldeles förträffligt. Speciellt när det är sambon som lagar mat :) Det blev augusti och jag körde för första gången bil i Stockholm. En något nervös men sedan allt mer kaxig färd i en silvergrå Cashqai. Augusti var också en månad med lätt ångest över framtiden. Den där framtiden som lärare. Många jobb sökta, inga funna. Så blev det september och inom loppet av tre dagar hade jag varit på intervju, fått besked och tillträtt som lärare på en gymnasieskola 15 minuter hemifrån. Lyckan var total. Efter den sjätte september har hösten gått fort. Det enda jag har tänkt på är jobb. Sambon har hunnit med två seglingar. Jag har hunnit med två jobb. Höstlovet märkte jag aldrig av. December kom överraskande och vit tjugofyra dagar före julafton. Dan' före dan' blev det äntligen jullov och jag glömde genast av allt vad provrättning och ig-varningar heter. En kalasfin jul blev det med julbrunch hos sväronen, julmiddag hos moster och annandagsjobb. Nyåret blev succé. Sällskapet och maten var toppklass, 2010 kunde inte slutat bättre och 2011 kunde inte haft en bättre start.

Nu väntar att se vad 2011 har att bjuda på. Jag ser fram emot nya äventyr =)

/minilli