Min värld är fylld av funderingar, drömmar, hjärnspöken, kärlek och poesi. Det yttrar sig som mina ljusa och mörka sidor. Dessa skriver jag   om för min egen skull, men självklart också för Dig som råkar trilla in i min värld. Du välkomnas att läsa mina åsikter och jag hoppas att du   reagerar på dem. Våga tycka! Det här är bara en blogg. Dela med dig av dina tankar vettja! Nu bär äventyret av till härliga Barcelona!

2011-04-08 / 18:15:15
Skräckpromenad a la Hitchcock

Jag har märkt förändringen. Plötsligt är de överallt. De skriker. Breder ut sig. Beter sig hotfullt. Slåss om uppmärksamhet, yta och mat.

Min eftermiddagspromenad började i solsken men ju närmare vattnet jag kom desto mörkare blev himlen. Täckt av dem. Likaså marken. Jag fick ta omvägar för att de spärrade av gångbanan.

Vid sjökanten där isen släppt var det än värre. Måsar, kanadagäss, svanar, trutar och annat fjäderbeklätt i en flaxande, skränande, virvlande massa. Ljudet var öronbedövande. Och de kom så nära! Jag ryser fortfarande vid tanken.

Mitt i allt detta står dessutom en föräldraledig barnvagnsförare och matar odjuren. Änder på vattenytan - skrikandes. Måsar i luften - skränandes. Och som grädde på moset en svan som kör bulldozer genom allt detta, förvärrar kaoset som brödet orsakat. Bara en sammetsvart fågel med vit toft och alldelse för stora fötter verkar oberörd. Den är mer intresserad av att äta något som ligger på marken  - bajs!

Vidrigt!

Jag kommer inte att ta fler promenader runt sjön!

/minilli


2011-04-08 / 09:37:53
På klackar

Jag fick den briljanta idéen att gå in mina skor medan jag dammsög hemmet och kom fram till följande:

Fördelar med klackstädning
  • träning för hela kroppen
  • man når väldigt bra upp till de övre hyllplan man ska damma
Nackdelar med klackstädning
  • höjdsjukan
  • träningsvärk i benen
  • man når inte saker i golvhöjd lika bra
/minilli

2011-04-04 / 19:21:42
Vuxenlekar

Fantasi är det bästa vi får lära oss som barn, och trots av vi slutar leka med åren får vi inte glömma att fantasin kan förgylla även en vuxenvardag. Idag har jag lekt jag-befinner-mig-på-ett-soligt-torg-i-Barcelona-och-har-inga-bekymmer-alls-leken. Medborgarplatsen var solfylld, jag hade årets första uteglass i handen och lyckan var, faktikst, total. Glöm inte att leka även som vuxna, mina vänner!

/minilli



(och nej, att jag haltar på grund av skinkvärk beror inte på någon annan vuxenlek, som min kollega så oprytt föreslog)

2011-04-02 / 22:28:25
The wiz

Ett fegt lejon, en stel plåtman utan hjärta, en fågelskrämma med huvudet fyllt av spån och så klart Dorothy. Jag impulsköpte en biljett till Carlforsskas föreställning  The wiz och är nöjd med vad kvällen erbjöd. Nynnandes på Over the rainbow är det väl snart dags att gå mot sängen. Kanske vaknar jag i ett annat land, fyllt av magi...