Min värld är fylld av funderingar, drömmar, hjärnspöken, kärlek och poesi. Det yttrar sig som mina ljusa och mörka sidor. Dessa skriver jag   om för min egen skull, men självklart också för Dig som råkar trilla in i min värld. Du välkomnas att läsa mina åsikter och jag hoppas att du   reagerar på dem. Våga tycka! Det här är bara en blogg. Dela med dig av dina tankar vettja! Nu bär äventyret av till härliga Barcelona!

2009-11-30 / 22:12:42
Bara lite hjärntvättad

Jag ställde upp i en gissningslek som min pojkvän annordnade igårkväll. Jag fick frågan om vad som är hårt på utsidan men mjukt i mitten. Den allra första tanke som slog mig var Edward, vampyren av sammetslen marmor med ett stort (men stilla) hjärta. Hm, jag misstog mig. Efter ytterligare ledtrådar, bland annat att tinget som söktes var hårt innerst, fick jag veta att avocado var det rätta svaret. Det var ett svar långt utanför den värd jag för tillfället hjärntvättar mig med =)

 

Avocado/Edward

/minilli

2009-11-29 / 21:00:24
Nu blir det reklamfilm

Jag har ingen TV. Förmodligen är det därför jag tycker att det kan vara riktigt kul när jag får se en ny reklam. Som IKEA:s senaste. En liten kille köper smörknivar, bankar till dem lite så de ser hemmagjorda ut, och föräldrar och gamla släktingar blir överförtjusta i den lilla pojkens hantverk. Jag älskar den reklamen =)



Har du någon reklamfavorit? Upplys mig!

/minilli

 


2009-11-28 / 16:13:31
Lussekatt

Äntligen har jag ätit årets första lussekatt! Mumma =)

Nu ska jag bygga upp mig inför jul med en katt om dagen, minst!

 


Uppdatering:

= riktig lussekatt!


2009-11-27 / 18:32:53
Veckans vill ha:


Ett par av dessa!

=)

2009-11-26 / 10:31:22
La pared - Shakira

Creo yo he encontrado una idola nueva. Me encanta Shakira y su textos hermosos.

¿Que te parece de este texto?

Eres la enfermedad y el enfermero 
Y ya me has convertido
En tu perro faldero
Sabes que sin ti
Ya yo no soy
Sabes que a donde vayas voy

Naturalmente
Después de ti la pared
No me faltes nunca
Debajo el asfalto
Y mas abajo estaría yo

Después de ti la pared
No me faltes nunca
Debajo el asfalto
Y mas abajo estaría yo
Sin ti

2009-11-25 / 21:02:13
Jaaaa, snart torsdag!

Jag har längtat i hela mitt liv efter imorgon! Eller, i alla fall så länge jag kan minnas. Och jag har minne som en guldfisk.

Det morgondagen bjuder på är NEW MOON. Alla som hatar Twiligt kan sluta läsa nu för jag tänkta vältra mig lite i hur bra The Twiligt Saga är. Åååååååååååååh så bra den är! Jag kommer aldrig att låta mitt gudfiskminne glömma den. Så, nu är jag klar. Kvällen ägnas åt att ladda inför bion med att se Twilight. Sen kommer jag att drömma sött. Hurra för att vakna på torsdag! Ok, nu har ni fattat att jag är lycklig. Tyst på mig =)

Lyckodregel! /minilli

2009-11-24 / 23:26:41
Trekker

Pappa fick STAR TREK i farsdagpresent. Han är liksom ett fan. Jag lovade dessutom att se den med honom. Jag är nämligen ett smygfan. Man kan säga att jag växt upp med Star Trek och jag tycker att den nya filmen gjorde kulten rättvisa. Den var bra bra bra =)

 

Live long / minilli (smyg-trekkern)


2009-11-24 / 09:34:13
498.438.559.990 kilogram

Så mycket väger internet! Det ni! Det är mer än 99 miljoner elefanter. Egentligen är det inte internetet i sig som väger så mycket, men någon med för mycket fritid har ägnat sig åt att räkna ut vad alla datorer, servrar, kablar, mobiler etc som bygger upp internet väger tillsammans. Intresant! Läs mer i dagens DN.

/minilli

2009-11-23 / 16:57:53
En favorit i ny tappning

tengo un hueco en mi pecho

era mi corazón que fue arrancado

con fuerza de voluntad magnético

que lo atrajo hacia ti

ahora está pegado a la puerta

detenido en su fuga

y te añora

lo mismo hice yo

Pero ahora solo añoro mi corazón

 

 

/minilli

 

 

¿lo conoces?


2009-11-23 / 14:11:41
Hyr min lägenhet

Trevlig etta med stort kök, badrum samt vardagsrum med sovalkov
Totalyta 42 kvm
Låg hyra!
Parkeringsplats
Ingen insyn (förutom från ekorrarna i träden utanför)
2,5 km till centrum, tågstation, högskola
Januari till maj 2010

Låter det som en deal kan du kontakta mig =)

/minilli

2009-11-20 / 16:51:39
Badminton - sporten från helvetet

Okej, jag hade riktig kul när jag spelade badminton igår, det kan inte förnekas. Mina kusiner hade nog ännu roligare när de såg mig in action på planen. För jag kan ju inte säga att det gick vidare bra för mig. Av någon outgrundlig anledning får jag blyfötter på planen och blir som en fastklistrad fågelskrämma med desperat flaxande armar som försöker träffa bollen (eller vad det där fjäderfjät till boll nu kallas). MEN det som gör badminton till sporten från helvetet är den helvetesvärk i kroppen som jag drabbats av idag. Det gör ont överallt. I halsmandlarna gör det ont! Och jag skyller allt på sporten från helvetet: BAD-minton!

/minilli

2009-11-18 / 22:22:59
På ett universitetsbibliotek någonstans i Sverige

Två killar. Varsin dator. Hörlurar.
Det verkar vara en skön stämmning.
Båda diggar i takt med musiken.
Nyfiken som jag är kikar jag över axeln på dem båda.
Kille 1 spelar System of a Down. Tungt.
Kille 2 gungar i takt med Disneyklassiker. Tyngre!

/minilli

2009-11-17 / 08:12:27
Tarea de hoy: Oral presentación

Méjico – La cultura Maya

Quiero contar algo sobre Méjico que me interesa. Quisas sabéis (yo) soy profesora de religión y por eso pienso la cultura maya, que existían en el sur de Méjico de hoy,  es muy interesante.

 

Hoy, la cultura maya ha muerto, un resultado de causas desconocidos. La razón de la destrucción es todavía un misterio sin solución. Pero hasta más o menos el 900 la cultura maya fue grande. Hoy viven inígenas mayas en el mismo luego en Méjico, pero sus vidas son muy diferentes de los históricos mayas.

 

La religión de la cultura maya tuve tres aspectos típicos.

 

Primero: fue un religión politeísta. Lo significa que se adoraba varios dioses a la vez, como el hindusismo.

 

Segundo: fue un religión de aspectos naturalistas. Se creía que los dioses eran los elementos naturalezas, como fuego, viento, tierra y agua. Tambien se creía que eran los fenómenos atmosféricos, los cuerpos celestes. Con una fe que esta la naturaleza se pone sagrado.

 

Tercero: fue un religión dualista. Lo significa que el bien y el mal son igualmente divinos. Se puede pensar así, la luz no puede existrar sin la oscuridad, la vida no puede existar sin la muerte. Esta lucha entre el bien y el mal siempre ha influido el destino de la humanidad.

 

/minilli


2009-11-16 / 14:32:06
Teneriffa

En underbar vecka med trevligt sällskap, sol och bad, lugn, värme, god mat och lite shopping på toppen. Allt förevigat med fyra olika kameror, varav jag äger en av dem. Knappt en enda bild på mig fanns dock i min kamera, men däremot fann jag ett annat genomgående tema på bilderna: Katter! De fanns överallt och jag och min kattgalna familj älskade Teneriffa av den anledningen =) Här är ett urval sötnosar från hotellet:

/minilli


2009-11-15 / 22:51:38
Ahora estoy en casa

Hemma. Trött. Sängen. Nu.

Resumé av mysig vecka kommer...sen.

God natt!

/minilli

2009-11-07 / 21:22:29
Om sex timmar...

...sitter jag i bilen och käkar en macka med räksallad, på väg mot Arlanda, för att därifrån resa vidare till Teneriffa med familjen och fira söta mammas födelsedag =)

Nu: packar jag min väska, fixar mammas presenter + farsdagspresent och lyssnar till lillasysters skrik under epilatorns behandling.

Vi hörs om en vecka!

/minilli

2009-11-05 / 12:41:00
En sällskapssjuk Gud

Jag lyssnade på P3 i morse och morgongästen, ärkebiskopen Anders Wejryd, sa då något i stil med att Gud skapade människan för att hon skulle hålla Gud sällskap i det eviga livet efter döden. (Hm, det förutsätter nog att man lever efter budorden..anyway) Det fick mig att fundera på Joan Osbornes sång One of us där följande textrader också ger sken av Gud som en sällskapssjuk en;

What if God was one of Us? 
Just a slob like one of Us?
Just a Stranger on a bus
trying to make His way Home
Just tryin to make his way home
Like a holy rolling stone
Back up to Heaven all alone
Just trying to make his way home
Nobody calling on the phone
'Cept for the pope maybe in Rome.

/minilli

2009-11-05 / 09:18:55
Estocolmo

Hoy voy a ir a la capital de Suecia con una mejor amiga. Vamos a hacer algo secretamente, pero puedo decir que la noche va a contener comida y alfombras. ?Qué te parase?

/minlli

2009-11-03 / 10:55:24
Härliga vintermånad

No sun, no moon
No morning, no noon
No dawn, no dusk,
no proper time of day
No warmth, no cheerfulness,
no comfortbable feel in any member.
No shade, no shine,
ni butterflies, no bees.
No fruits, no flowers,
no leaves, no birds
No-vember



En dikt jag hittade i DN (1 november) i serien Medelålders plus av Sven-Bertil Bärnarp.
Träffsäker tycker jag!

/minilli

2009-11-01 / 23:05:12
Fredag. Natt.


2009-11-01 / 10:04:39
I goda vännes sällskap kan man få vara någon annan en stund

 

Fredaskvällens halloweenmaskerad på kåren var en riktigt lyckad tillställning. Förutom det trevlig sällskapet i form av en ängel och en youtube-film fanns där även en mängd zombies (även i Järry/Pärry-version), Super Mario med följeslagaren Luigi, Fred & Wilma Flintstone, Hulken innan ett raseriutbrott, en pumpa eller två, älvor, Peter Pan,  en mängd blodiga människor och diverse fula fejs. Kul att alla hade ansträngt sig!

 

/minilli