Min värld är fylld av funderingar, drömmar, hjärnspöken, kärlek och poesi. Det yttrar sig som mina ljusa och mörka sidor. Dessa skriver jag   om för min egen skull, men självklart också för Dig som råkar trilla in i min värld. Du välkomnas att läsa mina åsikter och jag hoppas att du   reagerar på dem. Våga tycka! Det här är bara en blogg. Dela med dig av dina tankar vettja! Nu bär äventyret av till härliga Barcelona!

2008-05-27 / 21:50:00
I have a dream

Jag vill ha en religionsundervisning som kan förändra världen. Jag menar inte att vara pretentiös utan det är verkligen min högsta önskan och mitt mål med religionsundervisningen. Jag vill att alla elever ska få en sådan inblick i de olika religionerna att de kan känna igen de allmänmänskliga dragen i dem och acceptera de religiösa utövarna för vad de tror på. Jag vill genom undervisningen skapa gemenskap och förståelse. Jag vill att eleverna efter avslutad kurs ska känna att de med sin inställning till andra kan delta i en världsförändring där olikheter inte längre är ett hinder utan en möjlighet att tillägna sig nya kunskaper.


Ett diskusionsinlägg om framtidsvisioner i min och A-K's C-uppsats.


2008-05-26 / 21:54:47
Pimpa mitt åk!!!

Jag vill ha ett oväntat besök av Xzibit. Jag vill att han tar med min lilla röda 440 till sitt crew. Jag vill att de pimpar den till oigenkännlighet. Gärna med fast back. Det vill jag!!!

2008-05-23 / 08:56:24
Vem läser det här?

Jag funderade på det här med att blogga. Min mamma tycker inte att man ska lägga ut sitt liv till allmän beskådan på internet. Samtidigt verkar attityden i samhället idag vara "Jag bloggar alltså finns jag". Jag är nog lite kluven i den frågan eftersom att jag inte vill lämna ut alla detaljer om mitt liv och ändå ler för mig själv när jag ser att någon har läst ett inlägg. Jag tror att det i mitt fall handlar om att jag vill få delge mina tankar och åsikter till andra och få bekräftelse för dem, inte för mig som person. Egentligen borde jag väl då låta bli att ha en bild på mig själv med i headern till exempel för att låta texten tala för sig själv. Fast en text utan en person bakom upplever jag som tråkig och det är nog därför jag ändå har det med i bloggen. Jag skulle vilja veta varför du bloggar.

Jag undrar också hur läsarna hittar till ens blogg? Det finns ju miljoner att välja mellan. Många som vill visa att de finns. De bloggare som har flest läsare har ofta en viss profil på sin blogg. Det har inte jag. Ändå hittar för mig okända personer hit till min blogg ibland. Hur gör ni det är frågan? Kanske tycker ni att det är en dum fråga men jag undar i alla fall. Jag brukar till exempel tänka på att rubriken kanske är en sån sak som lockar. Är det så? Eller kanske är det bara slumpen? Jag skulle vilja veta varför du läser okända människors bloggar. I vilket fall hoppas jag att de som väl har hittat hit gärna tittar in igen. Bara för att det gillar det jag skriver. Bekräftelse. Där kom det igen. Men det är så det är. Jag bloggar inte för mig själv. Jag vill att någon läser och tycker. Inte om mig som person men om det jag skriver. Det sa jag nog. Nåja. Om du läst ända hit vill jag säga tack, välkommen hit och välkommen åter!

2008-05-22 / 10:44:51
Men bra!

Jag kom på en så bra sak att skriva om igår. När jag skulle gå och lägga mig. Det var ju bra. Mindre bra att jag inte kommer ihåg det idag. Typiskt.

2008-05-21 / 21:19:40
En sån dag


Det hände så mycket spännande igår att jag snabbt  föll i djup sömn och inte hann skriva ett endaste ord om det i bloggen. Nu kommer därför en uppdatering om mitt 20e maj.


ETT. Jag fick en enorm löneförhöjning som radikalt kommer att förändra mitt liv och som får alla trissvinster jag hittills vunnit att blekna. Fyra kronor i timmen! Det blir åtta kronor med OB-tillägg på söndagar. Ska bara jobba söndagar från och med nu.


TVÅ
. Jag fick medalj för mina insatser under det prestigefyllda vårloppet genom Staden. Vackert grönt band var det och ädelmetallen glänste som guld i kvällssolen när jag och mitt lag fikade ur den fina picknick-påse vi också fick efter loppet. Fyllde dessutom en coop-påse med andra priser som jag stolt cyklade hem med.


TRE.  Jag deltog i eurovision song contest. Utklädd till kalkon ställde jag upp för att stödja Irland och föra dem vidare till final. INTE!!! Däremot kunde jag önska att det var jag som stod på scenen i den vackra mörkblå klänning som den norske jenten hade när hon sjöng "Hold on, be strong"


FYRA. Somnade gott!


/minilli

2008-05-21 / 10:19:27
Herregud

Vet inte om det finns ord för detta. Det är Irlands så kallade bidrag til eurovision 2008. Jag såg aldrig slutet av semifinalen igår så jag vet inte om Dustin the Turkey gick vidare. Snälla säg NEJ! Här är det i alla fall. Jag borde väl inte utsätta er för det här men ni måste få veta vad jag talar om.



De satsar åtminstone enligt texten inte på mer än två poäng...


/minilli

2008-05-18 / 21:38:51
Kontaktannons



Ego söker...

Jag har rolig humor enligt mig själv 
Jag är smart enligt facebooks IQ-test
Jag har snygg klädstil
Jag ser oroligt bra ut i min badrumsspegel
Jag har bra smak när det gäller litteratur och film
Jag gör gärna frukost på sängen
Jag har aldrig hört mig snarka
Jag prioriterar alltid den jag älskar


 
Ja, jag skulle nog stå ut med att vara tillsammans med mig själv.
Får jag chans på dig mig? -- Ja visst får jag det!


//minilli

2008-05-16 / 17:58:54
Lite väl överambitiöst

Jag har idag fått post tre gånger! Det tror jag är rekord och jag undrar om någon annan har en högre intervall av brevbärarbesök. Det första droppet i bevlådan var Buffé, sedan kom en H&M katalog och en bonuscheck från samma kedja, sist reklam från en mäklarfirma. Allt med några timmars mellanrum.

Jag måste också få uttrycka att jag blir galen på att ha mens. För det första för att den aldrig kommer när den ska. För det andra för att jag blir en klumpig kossa som beter sig värre än en ko med galna sjukan. Jag har till följd av denna klumpighet idag gått in i en dörrkarm och fått huvudvärk, tappat och därmed krossat en tallrik i diskhon samt gjort andra helt onödiga saker. Jag antar att det inte tar slut än för det är timmar kvar innan läggdax. Ska jag våga köra bil? Hm hm

/minilli

2008-05-14 / 12:53:34
Hm

Sitter nu i ett litet unket grupprum på andra våningen i T-huset på Mdh i Västerås. Har suttit på samma stol sen förra vecka och likadant ska det bli nästa vecka. Jag och A-K är nämligen så amitiösa att vi åker till skolan för att skriva på vår uppsats. Det har jag nog aldrig gjort förut för jag gillar att plugga hemma. Då kan man gå till skafferiet när man vill, här blir det så dyrt att göra så. Å andra sidan är det nog bättre att inte småäta var tionde minut. Får fortsätta med detta. Ja, nu är det i alla fall lunchpaus så nånting ska jav väl äta. A-K kom precis in med sallad och kör lite "höga knän" för att få igång hjärnan. Hon tror att jag är jätteduktig och skriver om läromelel från 60-talet men jag fnissade bara och sa att såå duktig var jag inte. Nä, nu är det som sagt lunch! MAT!

/minilli


(det luktar vitlök om A-K's sallad =)

2008-05-12 / 23:17:43
Minisemester

Tack Alex, Ida och Anders för en trevlig, mysig och rolig helg!

Jag har varit i Göteborg i helgen för att fira en vän som fyllt år. Det blev riktigt lyckat både vad gäller kalas, sällskap och väder. Det har varit allt från Paketöppning och Picnic i parker till Rumpskak som resultat av vin(!) och flera Glassar i solen. Just ja, och SHOPPING. Det gick åt många pengar i helgen men det var det värt =) Nu är det nudlar som gäller fram till nästa lön.

image27
Jag och födelsedagsbarnet Alex på universeum. Där fann jag förresten en ny vän också. Mr Rabbit släng dig i väggen för jag har funnit MR Spider!


image28
Glass nummer ? i mängden av alla som slank ner i min mage. Behöver jag säga att det var mumsigt?

Efter denna lilla minisemester ska jag samla mina krafter och åter ta upp C-uppsatsen i åtanke. Den har jag förträngt hela helgen och det har varit så skönt att bara kunna njuta av ledighet. Först vid lunchtid idag gjorde den sig påmind i form av lättare ångest som jag botade med fika i centrala Göteborg. Sen åkte jag hem. Nu är det sängen som gäller. God natt alla!

/minilli

2008-05-08 / 21:42:09
Snorförvaring

Blir alltid lika förundrad över hur mycket snor det får plats i en näsa. Har nu snytit mig konstant var femte minut i två dagar och de som ser mig förstår då innebörden i Rudolf med röda mulen. Det finns kanske de som tycker att det röda är lite charmigt, (älskling seglar denna vecka så han har inte sett), men det gör ju så jävla ont!!! Mina stackars näsborrar behöver vila från det djävulska sandpapper som fördärvat dem. Vad ska man göra åt en förkylning? Värst av allt är nog att jag i mogon bittida ska ta tåget till göteborg för att avnjuta helgen med Alex och Ida. Mindre kul när kroppen typ febervärker. Hoppas innerligt att det går över. För kul ska jag ha!!

/minilli

2008-05-05 / 22:52:20
Vilken ska man ta?

För den som inte vet så vill jag berätta att jag ska på allmän ledarutbildning i sommar. Det är ett läger för scoutledare som tar plats under en vecka. Det är så nervöst eftersom att jag inte sovit i tält på tio år, får pskyiska men av småkryp och särskild panik av getingar. Jag vet inte längre vad man måste packa ner för nödvändigheter i en hajkryggsaäck ocj jag sover helst naken vilket inte lämpar sig i tält. Det var länge sen jag var entusiastisk scout som åkte på hajk och sov i enbart egentillverkade vindskydd. Herregud (om du nu finns) hur ska det gå?

Lägerledningen vill att man skickar in en bild på sig själv innan lägret. Jag har svårt att bestämma mig för vilken jag ska ta. Om en bild nu säger tusen ord så vill jag ju att den ska säga rätt ord. Men vilka? Ska jag ge sken av att vara en hurtig naturmänniska med en bild på mig i skogen, eller vill jag med bilden visa att jag är bäst på båtar (vilket jag snarare är motsatsen till) eller ska jag helt enkelt ta en bild där scouting inte är i närheten av de tusen ord bilden säger? Hjälp mig kära allvetare för jag har inget bra svar.


    

/minilli

2008-05-04 / 18:02:32
Rock n' roll music

Såg populärmusik från Vittula idag. Det är en så bra film gjord efter en så bra bok. Mikael Niemis karaktärer är härliga och skådespelarna i filmen gör dem verkligen rätta. Personligen anser jag att Niila, denna mystiska och tystlåtne pojke gör hela boken/filmen. Har Rock n' roll music på hjärnan nu och det är för övrigt mycket bra musik med i filmen. Kunde därför inte låta bli att delge ett klipp där Niila från glänsa. Se och njut =)


Var ju förresten på maskerad i går och det var en trevlig tillställning. Jag var sjöjungfru och eskorterades av en prima byggarbetare. Festen hölls av en sjuksköterska, en polis och en nyckelpiga. Övriga gäster var allt från hippies och militärer till Pruseluskan och Lilla kycklingen. Vi hemsöktes även av vålnader och Darth Vader med lasersvärd. Här är maskeradens födelsedagsbarn =)

image19

Nu ska jag hem till (sjuk)syster och bli omhändertagen. Alltid trevligt på en söndag. Tack alla som gjort min helg så trevlig från i fredags till idag. Ni vet vilka ni är =) Puss på er!

/minilli

2008-05-02 / 13:03:55
C-uppsats

Innehållsanalys avslöjar bl.a. vad en text framställer som relevant och vilka prioriteringar och värderingar som skildras i texten. Detta görs genom att mäta vad texten innehåller i form av speciella ord eller idéer i den, dess frekvens samt positiva och negativa åsikter om dem.

Ja, nu är jag inne i uppsatsskrivning och så här låter det i vår metoddel. "Vi" innebär inte jag och mina löss utan jag och söta Ann-Katrin som jag skriver tillsammans med. Nu ska jag se en gammal föreläsning om uppsatsskrivning. Det blev alltså ingen klämdag för mig. Städa ska jag göra också. Ser fram emot morgondagens ledighet och lillasysters maskerad =)

Mors! (det säger man nog inte ofta idag)