2008-06-28 / 20:05:28
Recept att dregla över
Berits sommarskorpor
Buffé nr 6 2008, sid 22
Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel
Ingredienser
Portioner: 35 st
4 dl havregryn
ca 4 dl vetemjöl
2 dl rostade solroskärnor
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk kardemummakärnor
1/2 tsk salt
2 ägg
1/2 dl rapsolja
1 1/2 dl mild yoghurt
Gör så här
1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Mortla kardemummakärnorna grovt.
3. Blanda och rör i ägg, olja och yoghurt. Arbeta ihop till en deg.
4. Forma degen till 3 smala längder på en mjölad bänk.
5. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter.
6. Ta ut längderna och skär dem med en vass kniv i sneda skivor. Lägg tillbaka dem med snittytan upp.
7. Grädda i mitten av ugnen tills de får färg, 5-10 minuter. Öppna ugnsluckan på glänt, stäng av ugnen och låt skorporna stå kvar och torka några timmar.
8. Lägg dem i en burk med lock.
FÖR ALLA? Innehåller gluten, mjölk och ägg.
Jag bakade dessa idag och de är helt underbara. Relativt lätta att baka också. Ett tips till er från mig helt enkelt =)
/minilli