Min värld är fylld av funderingar, drömmar, hjärnspöken, kärlek och poesi. Det yttrar sig som mina ljusa och mörka sidor. Dessa skriver jag   om för min egen skull, men självklart också för Dig som råkar trilla in i min värld. Du välkomnas att läsa mina åsikter och jag hoppas att du   reagerar på dem. Våga tycka! Det här är bara en blogg. Dela med dig av dina tankar vettja! Nu bär äventyret av till härliga Barcelona!

2009-02-28 / 22:40:57
Upptagna kvinna

Just nu lyssnar jag på Män som hatar kvinnor, diskar efter gårdagens mysmiddag och skumläser bloggar (samtidigt som jag skriver?!?). Lite svårt att följa Stieg Larssons intriger när man ska vara så simultanmässigt kompetent som kvinna.

/minilli

2009-02-27 / 08:00:41
En önskning


IKEA:s soffbord Imfors

2009-02-26 / 22:48:05
Om kosmos, musik och kärlek

Ett ufo gör entré på konserthusets stora scen. Publiken tilldelas kosmiska ljusbollar, musik, visdom och kärlek i överflöd. Tillsammans sänder vi våra innersta önskningar till evigheten och hoppas på ett lyckligt slut. Vi undrar om någon hör oss. Kanske FRA? För vad är frihet frågar han oss. Kanske vet vi inte svaret men vi sjunger ändå med i refrängen. Det är vi som är stjärnorna i kväll! Det berättar han för oss innan han lämnar scenen. Men om vi är stjärnorna i kosmos så är du, Thomas, solen som reflekterar sitt kosmiska kärleksljus i våra hjärtan och gör så att vi strålar ikapp med dig i oändligheten. Tack! Tack för en magisk afton!

/minilli

2009-02-26 / 13:47:51
Jesus loves me



Jag vet inte varför sången plötsligt dök upp i mitt huvud. Nynnandes har kanske Gud sänt mig en tanke. Eller så har jag helt enkelt sett Bodyguard för många gånger. Där sjunger systrarna just denna sång på altanen vid hustet i skogen. En vacker sång, även om jag inte känner budskapet i mitt hjärta.

Jag ska för övigt bli frälst av en rymdblomma i kväll och låta kosmos kärlek fylla mitt hjärta. Kanske älskar Jesus mig ändå?

/minilli

2009-02-25 / 14:11:23
Det femte barnet

Det är träff med bokcirkeln ikväll. Vi har tagit oss an Nobelpristagarna och går bakåt i tiden. Till denna gång lästes Doris Lessing och valet av titel föll på Det femte barnet från 1988. Berättelsen om två människor som finner varandra och trots omgivningens motsättningar skapar den idyll de båda längtat efter. Men så föds parets femte barn och allt förändras. Historien handlar om föräldrarnas kamp att älska det barn som inte tycks kunna eller vilja bli älskat. Ett ont barn? Åtminstone ett ickemänskligt barn, enligt modern, som med sin blotta närvaro ödelägger idyllen.

Till en början tilltalade författarens raka språk mig som läsare. Men efterhand överskuggades det av att jag fann det svårt att sympatisera med karaktärerna i boken. Personporträtten kändes inte trovärdiga vilket därmed inte heller historien om Harriet och David gjorde.

Det är kanske på ett sätt dumt att läsa just Nobelpristagare då detta stående epitet ger mig höga förväntningar på den författare jag kommer möta. Risken är att litteraturen inte lever upp till förväntningarna.  Den får inte samma chans av mig som den skulle ha fått om jag inte varit medveten om att författaren höjts tll skyarna av självaste Nobeljuryn. Tyvärr infriades mina höga förväntningar inte denna gång. Jag vet att jag bara har en titel att gå på när jag nu dömer ut Lessing och förvisar henne från min bokhylla. Men jag har ingen vidare lust att läsa något mer av henne när denna första titel blev något av en besvikelse. Jag hoppas mer på Orhan Pamuk som blir näste författare  vi tänkt ta oss an. Håll tummarna för att Nobeljuryn och jag kommer överens denna gång.


Uppdatering:
Efter ett givande boksamtal har jag kommit fram till att jag inte bör döma ut Det femte barnet helt och hållet. Det är en bok som ändå hade förmågan att väcka känslor och frågor hos mig och den har då på något sätt lyckats med sin uppgift: Att beröra. Även om jag var ensam om att inte tycka om boken hade jag åtminstone en åsikt om den. Nu har jag fått fler perspektiv och ska kanske inte lika bestämt säga att jag aldrig vill läsa Lessing igen. Skulle det bli en nästa bok blir det nog Ben in the world, en fortsättning på den hemska historia jag ovan kort recencerat.

/minilli

2009-02-23 / 11:23:08
Ge mig!!!

Ja, första veckan har gått bra =) Skola och festförberedelse har fördrivit mina tankar från allt vad shopping heter. Så slår jag upp tidningen idag och ser ett kanonerbjudande på jeans från ACNE och Nudie. Fan! JAG VILL HA!

2009-02-22 / 01:02:08
Muchas gracias

Stort tack för en underbar kväll fylld av tapas, vänner, sangria, musik och fiesta.
Det hade inte kunnat vara bättre =)


/minilli

2009-02-19 / 21:36:47
Konsumtion

I en värld av konsumtion
finner vi vår tids religion

Gloria in excelsis Deo
(Ära vare Gud i höjden)
Ärad vare konsumenten
Tu solus Dominus
(Du allena Herre)
Det enda som räknas är det du äger
Te Dominum confitemur
(Till Dig Herre bekänna vi oss)
Vi bekänner -
jag köper, därför finns jag!


/minilli

2009-02-18 / 17:30:26
Utmaning: KÖPSTOPP

Vem är denne Anonym som är "mkt mkt tveksam till att du [alltså jag] kommer klara detta...;)" Jo, det är sant att jag försökte med köpstopp en gång i höstas. Då klarade jag väl ca en månad men en personlig kris resulterade sedan i tröstshopping. Det hoppas jag slippa denna gång och därför försöker jag igen. Lycka mig till, som sagt!

/minilli

2009-02-18 / 17:13:43
Can U read this?

fi yuo cna raed tihs, yuo hvae a sgtrane mnid too Cna yuo raed tihs? Olny 55 plepoe out of 100 can. I cdnuolt blveiee taht I cluod aulaclty uesdnatnrd waht I was rdanieg. The phaonmneal pweor of the hmuan mnid, aoccdrnig to a rscheearch at Cmabrigde Uinervtisy, it dseno't mtaetr in waht oerdr the ltteres in a wrod are, the olny iproamtnt tihng is... Läs mer taht the frsit and lsat ltteer be in the rghit pclae. The rset can be a taotl mses and you can sitll raed it whotuit a pboerlm. Tihs is bcuseae the huamn mnid deos not raed ervey lteter by istlef, but the wrod as a wlohe. Azanmig huh? yaeh and I awlyas tghuhot slpeling was ipmorantt!

2009-02-17 / 22:37:04
Tacksi


Tack alla mina älsklingar för uppvaktningen på min födelsedag!

ödmjukast
Minilli

2009-02-16 / 20:33:56
Utmaning: KÖPSTOPP

Det känns som att jag behöver en utmaning. Något som jag kan berätta om efteråt och säga att "Det där klarade jag av!" En utmaning som jag tror är svår att bemästra för en shoppingnjutande-oftainpulshandlande-jagvillha-tjej som jag är att införa ett köpstopp. Det är onekligen något som behövs då jag upptäckt att jag alltför lätt påverkas av det konsumtionssamhälle jag lever i. All konsumtion idag påverkar både min ekonomi och miljön, vilket båda är något jag anser behöver bevaras. Så av anledningar som en personlig vendetta mot mitt onödiga shoppande, för min egen ekonomis skull och för miljön, har jag bestämt mig för att:

Jag ska sluta köpa kläder!

Du kan följa mitt försök här på bloggen. Det kommer att bli gråt, abstinens, sura miner och antifasoner till en början. I bloggen ventilerar jag både fula och fina resultat av min utmaning. Om jag fuskar måste det publiceras här så att du kan skälla på mig. Du får gärna peppa mig också! För jag SKA klara denna utmaning!

Så till reglerna:
  • Inget impulsshoppande
  • Inga nya kläder what so ever
  • Om jag akut skulle behöva nya kläder för att en åsna åt upp allt i min garderob är det endast second hand som gäller (För miljön och min ekonomis skull)
  • Fönstershopping är okej =)
  • Hur lång tid pågår utmaningen? Målet är att se hur länge jag kan klara ett köpstopp, så utmaningen pågår löpande. Hur lång tid tror du jag klarar innan köpdjävulen övermannar mig?
Har du förslag på fler regler så meddela mig. Var skoningslös! Vad händer t.ex. om jag skulle fuska? Hur länge ska köpstoppet gälla? Vad får jag som belöning om jag klarar det?

Önska mig lycka till!

Lycka mig till!

/minilli

2009-02-15 / 18:04:12
Hade inte du missat tåget...?

Jag överraskades av mitt hjärta igår. Trött och hungrig kom jag hem från jobbet, men inte till en tom lägenhet och lite filmjölk med müsli som jag trodde. I stället möttes jag av rosor, sushi, vin, en snygging till pojkvän och senare ett bubblande bad =) Min lördag hade inte kunnat bli bättre! Jag kände mig såå bortskämd hela kvällen. Vad hittade då jag på till honom? Hm, det kändes futtigt i sammanhanget, men han fick en hjärtformad tårta...

Min älskling, tack för allt i går!

/minilli

2009-02-13 / 12:39:21
Flytande gränser


Gränsen mellan soppa och å ena sidan stuvning och å andra sidan grytor är flytande.

~klippt ur Latte 2009-01-10

2009-02-12 / 16:19:00
En haiku ~ 俳句


Ekande vingslag

när hon lyfter från marken
fyller hennes själ


/minilli

2009-02-10 / 22:20:20
En limerick

En hemkunskapslärare från Västerås
hade med klassen en oplockad gås
då de endast ville lära sig att baka
tårtor, pajer och en och annan kaka
men inte att bräsera eller reda en sås



Mitt första försök till en limerick.
Vad tycks?

/minilli

2009-02-09 / 09:57:57
Frusna skinkor slår rekord

Det kan vara underbart i Norrland. Det kan vara meterdjup snö. Det kan vara strålande sol. Det kan vara häpnadsväckande vackert. Det kan också vara svinkallt! Jag tror jag slog ett rekord i helgen, åtminstone är det ett personligt rekord, eller vad sägs om att gå på utedass i minus 30 grader?! Det gäller att ha nått vamt på huvudet när rumpan är bar.


2009-02-04 / 19:03:19
Hace frío

Kalla fingrar, kalla tår
blir det aldrig varmt i år?


Jag vet att det bara är februari
och att våren ännu dröjer,
men det är fan kallt i Norrland!

/minilli

2009-02-02 / 23:16:09
Om att skapa

Fliken "skapa" i bloggmenyn ger mig ibland kreativ lusta, andra gånger får jag skrivkramp och skaparångest. I vilket fall är det kanske inte resultatet som är viktigast i min kramp och ångest, utan viljan att skapa något som ska ses och bedömas av andra. Nej, jag vet inte om jag håller med mig själv. Personligen är jag en extremt resultatinriktad person som inte blir tillfreds med ansträngningen om inte resultatet tydligt upplyser alla betraktare om med vilken möda jag skapat. Ett gott resultat gör gott i min själ. Eller nått?! Vad än detta inlägg räknas som, skrivkramp eller lusta, har jag åtminstone enligt fliken i menyn "skapat" något som du just nu ögnar igenom. Kanske rent av läser?! Jag skapar i så fall för din skull.

/minilli

2009-02-01 / 19:09:14
En norrlänning på skoter i frysen



På tisdag flyger jag från Stockholm mot Arvidsjaur som ligger vid bilden på det lilla flygplanet mitt i landet, i höjd med Luleå. Packar nu väskan för skotertur och bastubad. (Har dock aldrig varit så långt norrut och vet därför inte riktigt vad jag ska packa i klädväg mot kylan). Det kommer att bli en härligt vecka i Norrland med goding!