Min värld är fylld av funderingar, drömmar, hjärnspöken, kärlek och poesi. Det yttrar sig som mina ljusa och mörka sidor. Dessa skriver jag   om för min egen skull, men självklart också för Dig som råkar trilla in i min värld. Du välkomnas att läsa mina åsikter och jag hoppas att du   reagerar på dem. Våga tycka! Det här är bara en blogg. Dela med dig av dina tankar vettja! Nu bär äventyret av till härliga Barcelona!

2009-06-30 / 11:08:03
Semester!!


=PANK!!

Kul!

2009-06-22 / 11:22:00
Midsommardröm

På Idas begäran kommer här ett blogginlägg =)

Jag är kvar i storstaden efter midsommarhelgen. Det har verkligen varit en toppenhelg i mysiga människors sällskap. God mat, sol, lekar, dans runt lövad stång, blommor i håret, sötsaker och fler trevligheter förgyllde midsommaraftonen som började redan klockan 12 på dagen och slutade först 14 timmar senare. Midsommardagen flöt på i lugnt mak och innehöll bland annat en fisketur, tio liter strömming i fångsten och korvgrillning på klipporna som avslutning, samt en röd näsa.

Hoppas att ni alla haft en minst lika kul och trevlig helg som jag =)
Jag kommer snart hem för jag saknar er sötnosar!!

/minilli

2009-06-15 / 09:38:41
Hårfön och semester

I morse skulle jag i vanlig ordning läsa tidningen till frukost, men när jag tog upp den från hallmattan var del alldeles blöt. Sådär med ihopklibbade sidor. Jag vågade inte tänka på vad som blött ner den. Förhoppningsvis bara lite regn. I det skick tidningen var skule jag kalla den oläsbar. Finurlig som jag är kom jag då på den smarta idén att föna sidorna torra så att jag ändå kunde få mig en tidning till frukost. Det gick sådär kan jag väl erkänna. Men en fuktig tidning är i alla fall lättare att läsa än en alldeles blöt!

Nu har jag officiellt påbörjat min semester (även om jag redan varit ledig en vecka!). Det känns underbart förutom att det regnar. Idag reser jag till farmor i Dalom för flanera bland masar och kullor i några dagar. Därefter blir det midsommarfirande i Huvudstaden, kanske på Skansen. Sjukt att lämna Midsommarfirandets Mekka dagen innan Midsommar, men vad gör man inte för att vara nära sin hjärtevän =) Och i år tar vi inte med oss en hund så vi ska nog komma in på Skansen den här gången...

Eftersom att jag ska befinna mig i ett torp i trollskogen de närmaste dagarna kommer väl bloggen att vara lika ouppdaterad som vanligt. Bara så ni vet!

Kram från semesterfiraren

2009-06-13 / 10:02:01
Fan vilken dålig självbehärskning

Det där med köpstopp höll tre månader. Det är jag stolt över! Men nu har allt fallerat. Senaste månaden har följande inhandlads i en rasande jag-måste-ha-fart
  1. Jeansjacka
  2. Svarta tajts
  3. Ett par tajts till
  4. och ett par till
  5. Chinos
  6. T-shirt
  7. Jacka/tröja
  8. Tröja
  9. En kappa
till en totalsumma av cirka ettusenfemhundra kronor. Det var mer än min skatteåterbärning och jag är så sur för att jag inte kunde hålla mig längre. MEN jag tycker att jag fick mycket för pengarna och det måste tilläggas att det känns kul att använda sina nya kläder =) Kanske är det dax för ett nytt köpstopp nu fram till Barcelonaresan. För där tänker jag då shoppa!!

/minilli

2009-06-11 / 11:19:06
Så egoistisk kan kärleken vara

Petra von Kants bistra tårar väcker frågor om vad kärlek egentligen är. Så mycket törstar människan efter kärleken, men om hon får den tycks hon oförmögen att handskas med den. Är kärlek blott en egoistisk girighet - viljan att exklusivt få äga en annan människa? Petra von Kant gör slut på ett förhållande där hon känner sig som en ägodel, men faller sedan för den vackra Karin och blir med ens själv den giriga. Så ont gör kärleken när den inte är ömsesidig. Kärleken/Girigheten driver Petra till vansinne och jag lämnar Lilla scenen på Stadsteatern omtumlad och renad av det förfall som utspelats för mina ögon. Petra von Kant är ensam och vill ha någon att älska, eller äga, vilket som. Men vem vill ha Petra von Kant?

Jag tror att kärlek i ett avseende är girighet. Det är egoistiskt att vilja ha någon för sig själv. Men ömsesidig kärlek handlar lika mycket om att ge. Petra von Kant ger visserligen Karin förmögenhet och framgång, men jag talar om att ge av sig själv. Sitt hjärta, sina känslor, sina drömmar, sin ogiriga kärlek. Det är för mig sann kärlek.

/minilli

2009-06-10 / 10:10:09
Teater i kväll

Sista föreställningen av Petra von Kants bittra tårar spelas på Stockholms stadsteader i kväll och jag kommer att vara där tillsammans med M. Förväntningarna är höga, vilket alltid är riskabelt när man ska se en teater. Jag hoppas dock att jag slipper bli besviken och i stället lämnar teatern med en tillfredsställd själ. En tyck-och-tänk om Petra von Kant... kommer senare =)

/minilli

2009-06-07 / 21:20:58
Vad som synes vara


2009-06-07 / 21:16:25
Hur fortsätter man?

Ett steg i taget
ena foten framför den andra
andas in
ut
in igen
en cirkel går alltid runt
precis som livet
samla dig
alla spillror
fyll ditt skal
med nytt liv
det gamla minns du med glädje
välkomna det nya
en klapp i otakt stör inte helheten
fortsätt klappa
hurra!
hurra för livet!

2009-06-02 / 23:20:04
Jag vill inte hata

Jag är så arg, men jag vill inte svärta alla underbara minnen med känslan av hat.
Du ska veta att jag älskar dig!

~

Och jag minns dig med kärlek