Min värld är fylld av funderingar, drömmar, hjärnspöken, kärlek och poesi. Det yttrar sig som mina ljusa och mörka sidor. Dessa skriver jag   om för min egen skull, men självklart också för Dig som råkar trilla in i min värld. Du välkomnas att läsa mina åsikter och jag hoppas att du   reagerar på dem. Våga tycka! Det här är bara en blogg. Dela med dig av dina tankar vettja! Nu bär äventyret av till härliga Barcelona!

2009-05-31 / 18:14:21
Jag hatar den 27 maj 2009


2009-05-31 / 16:33:54
Ma ma ma ma

Mamma! Idag är din dag, men alla dagar tackar jag dig för livet du skänkt mig!



Jag älskar dig!!

/minilli

2009-05-29 / 08:44:11
Syster yster

Äntligen kommer du hem =)
Jag längtar!

2009-05-27 / 09:13:08
?Cómo se dice "väckarklocka"?

Då var en spanskatenta avklarad. Tre timmar satt jag och svettades över reflexiva verb och preteritumändelser. Jag tycker att det gick riktigt bra, bortsett från En sak. Jag hade slagit upp ett ord innan tentan för att jag visste att jag skulle ha användning för det. I tentan ingick att skriva om hur en vanlig morgon brukar se ut, vad man gör (reflexiva verb!) och vilka tider o.s.v. Jag ville glänsa med att skriva "Väckarklockan ringer och jag vaknar..." Men så gömmer jag bort vad väckarklocka heter! Skit! Dessutom använde jag fel verb för "ringer". I spanskan ringer inte väckarklockan, den låter (sonar). Vilken miss bara för att jag ville verka bättre än jag är. Sånt får man igen...

Och om ni undrar hur man säger väckarklocka så kan jag berätta att det heter: despertador!

/minilli

2009-05-24 / 20:15:57
Helt efter eller bara lite sen

Jag vet att jag är väl sent ute med detta inlägg men det var faktiskt först idag som jag hörde Norges vinnande Eurovisionbidrag Fairytale. Jag visste först inte vad jag skulle tycka, men kom till slut fram till att trots den bitvis  falska sången är detta en facinerande låt som inte lämnar mig oberörd. Ett ganska gott betyg för en Eurovisionlåt alltså =)




/minilli


2009-05-24 / 17:58:22
No estoy lista todavía

Voy a escribir un examen de español en martes. !Hombre, es mucho que aprender! Esta semana he hecho muchas cosas que hacer y por eso no estoy lista para el examen. Quisá mi amiga Ida puede aprender me algo importante cuando estudiamos mañana. !Ay, estoy nerviosa! Ahora tengo que estudiar un poco más. !Adios!

/minilli

2009-05-22 / 09:37:29
Nyvaken

Med halvt igensvullna ögon och ett ett skatbo till hår, stiger jag upp och hasar mig ut i köket. Det enda som får mig att vakna nu är extrem fara eller en underbar kopp rykande te. I dvala sätter jag på tebryggaren och sittar sedan på en stol tills teet börjar puttra på det där viset det gör när det är klart. Jag blir med ens lite piggare. Tar tag i tekannan och häller i koppen - som jag inte håller i handen. Vaken!

På tidigt 1900-tal spreds en sömnepidemi världen över. Människor föll in i ett sömnliknande tillstånd och tiden man "sov" kunde variera, om man ens vaknade. Harold Pinter skrev A kind of Alaska inspirerad av denna sjukdom. En 16-årig flicka somnar ståendes när hon är på väg att ställa en vas på ett bord. Trettio år senare vaknar hon. Min startsträcka efter åtta timmars sömn är cirka en halvtimme, och det krävs en kanna te för att riktigt komma igång. Hur länge är man då nyvaken om man sovit i trettio år?? Att kvinnan i Pinters pjäs verkar tala i nattmössan känns allt annat än orealistiskt.

Förresten, symptomen på ovan nämnda sjukdom är en känsla av seghet, huvudvärk, dubbelseende och trötthet. Värt att tänka på nästa gång man går och lägger sig. Kanske ses vi först 2039.

/minilli

2009-05-19 / 22:52:55
Vårrus

Stolt mor och dotter efter fem kilometer promenad respektive spring =)



/minilli

2009-05-18 / 22:28:49
Snart slut

Terminen är snart slut och examen närmar sig för min del. Om två veckor har jag den sista inlämningen och därefter kan jag ansöka om mitt lärarexamensbevis!! Det är stort!! Men först är det en hel del som ska avklaras.

  • Grupparbete: skriva handledning för projekt
  • Litteraturseminaruim
  • Salstenta: spanska
  • Redovisning av kontakt med internationell skola
  • Hålla didaktiskt seminarium för åttio studenter (ca 60 min)
  • Redovisning av projekt (20 min)
  • Muntlig tenta på ca 1000 sidor litteratur jag ännu inte läst
  • Reflektionstext på dyga (ytterligare) 1000 sidor
Dessutom ska jag hinna med vårruset och en bokträff samt jobba lördag-söndag.
Sen får jag livet tillbaka!!!

/minilli

2009-05-15 / 11:13:29
En ny man

Jag vaknade i går morse med en främmande man i sängen. Det tog ett nyvaket ögonblick innan jag insåg att det var min egen hemkomne sjöman - med helskägg och mustasch.

Hur är det man säger; ombyte förnöjer?

/minilli

2009-05-12 / 15:35:45
LIVET


Det vackra, det sköna, det rena, det oskuldsfulla, det mirakulösa, det sköra
.

Ta hand om det!
Älska det!

2009-05-11 / 17:23:45
Spånar pedagogik

"Utan motivation tror jag inte att eleven utvecklar sitt lärande. Jag vill skapa ett lustfyllt lärande och det är också belagt att vi lär oss bättre när vi är positivt inställda. Därför är jag alltid noga med att berömma mina elever. Det är viktigt att se till de framsteg eleven gör, även om de är små i jämförelse med andras. Eleverna ska inte jämföras utan bedömas individuellt. Det kan vara svårt att alltid se det positiva, men man måste försöka. Hellre uppmuntra det som är bra än att kritisera det dåliga."

Jag spånar för fullt och vet inte riktigt om jag trasslar till eller rätar ut...

/minilli


2009-05-08 / 17:27:51
Så vackert...

Something told me it was over When I saw you and her talkin' Something deep down in my soul said, 'Cry, girl' When I saw you and that girl walkin' around Whoo, I would rather, I would rather go blind, boy Then to see you walk away from me, child, no Whoo, so you see, I love you so much That I don't wanna watch you leave me, baby Most of all, I just don't, I just don't wanna be free, no Whoo, whoo, I was just, I was just, I was just Sittin here thinkin', of your kiss and your warm embrace, yeah When the reflection in the glass that I held to my lips now, baby Revealed the tears that was on my face, yeah Whoo and baby, baby, I'd rather, I'd rather be blind, boy Then to see you walk away, see you walk away from me, yeah Whoo, baby, baby, baby, I'd rather be blind...


2009-05-08 / 15:49:42
Avbilder


Människan har skapat Gud till sin avbild, längre räckte inte hennes fantasi.

~Tage Danielsson

2009-05-07 / 22:09:57
Drömmar...


-Jag är så trött, sa John Blund och spillde drömpulver i sitt kaffe



2009-05-05 / 16:50:02
Svärdslukerskan

Med andan i halsen sprang svärdslukerskan in i manegen. Publiken ombads ge största möjliga tystnad. Endast svärdslukerskans andetag hördes. Hon greppade sitt svärd för att ytterligare förstumma den redan tysta publiken.  Men hur får man plats med ett svärd i halsen om man redan har andan däri?

Jag vill gå på cirkus och få reda på svaret...

/minilli

2009-05-03 / 11:51:41
Morgontankar

En lärare sa till sina elever som uttryckte förvirring i skrivprocessen av sitt examensarbete:

Det är bra. Förvirring är kreativitet!

2009-05-01 / 10:25:39
Jag älskar knäckebröd

Jo, det är bara brödet som lockar mig i denna dans ;)